Connect with us

National

Aleşii propun SCHIMBĂRI RADICALE: Mai multe localităţi vor purta NUME NOI

Published

on

Numele localităţilor din România care se scriu cu litera î din i se schimbă, urmând să fie scrise cu „â” din a, se arată într-un proiect de lege pregătit de deputaţii PSD. Cei mai afectaţi ar putea fi locuitorii acestora, deoarece vor trebui schimbate şi actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere.

„Prin proiectul de lege de acum venim şi stabilim clar câte municipii, câte oraşe, câte comune şi sate sunt în structura fiecărui judeţ. Şi, în plus, datorită faptului că de-a lungul timpului pentru unităţile administrativ-teritoriale care erau trecute cu “â”, ele în momentul în care au fost propuse spre legiferare au apărut cu “î” şi invers, rămân toate aceste localităţi corecte cu “â””, a declarat Florin Buicu, deputat PSD, potrivit Digi24.
Afectaţi de schimbare vor fi, însă, toţi cei care trăiesc în localităţile vizate. Vor trebui să îşi schimbe, automat, buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele şi să dea piept cu cozile de la ghişee şi cu birocraţia anevoioasă. Iniţiatorii proiectului s-au gândit, însă, la o soluţie.
Citeste mai mult pe Stiripesurse.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad