Connect with us

Economic

Dispare o bancă înființată de stat în urmă cu 27 de ani. În aprilie va fi istorie…

Published

on

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, celebra bancă înființată de stat în 1991, dar privatizată ulterior și deținută de greci, Bancpost, va fi integrată în Banca Transilvania. Banca cu sediul central la Cluj va finaliza tranzacţia de preluare a Bancpost în prima jumătate din aprilie.
‘Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN’, se arată în document.

Astfel, spune BT, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Eurobank Group.

Banca Transilvania estimează ca finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2018. După finalizarea acesteia, BT va deveni acţionar cu drepturi depline şi tot atunci va începe integrarea Bancpost în structura Băncii Transilvania.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad