Connect with us

Administratie

Cătălin Rotundu: „Mă declar, Primar care susține toate acțiunile pentru a fi efectuată Unirea!!!”

Published

on

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, s-a alăturat campaniei de unire a României cu Republica Moldova. El și-a declarat public susținerea iar după consultarea publică a cetățenilor comunei Dîngeni, va semna declarația simbolică de unire.

„În perioada următoare voi consulta cetățenii comunei Dangeni și consilierii locali dacă susținem efectuarea demersurilor istorice de rentregire a statului Român. Mă declar, Primar care susține toate acțiunile pentru a fi efectuată Unirea !!!”, este mesajul postat de Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

Această declarație simbolică de unire a fost semnată de mai mulți primari atât din Republica Moldova cât și din România, inclusiv de primarul localității Sadova, unde s-a născut Igor Dodon, președintele suspendat al Republicii Moldova, un individ susținut de Moscova.

Potrivit 10tv.md, pe data de 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va fi cea mai mare manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei anunță că, românii din toate colțurile lumii și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco a declarat că: „Pe data de 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie. Cum am putea noi, cei din societatea civilă, să ignorăm dorința oamenilor de a se reuni cu Patria-Mamă? Cu siguranță, pe data de 25 martie va avea loc cea mai mare manifestație unionistă din istoria Republicii Moldova”.

„E important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși! A venit rândul nostru să facem dreptate și să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declarație a Marii Adunări Centenare, care va fi dată citire pe 25 martie în fața a sute de mii de oameni” a declarat declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Marea Adunare Centenară va fi monitorizată de către ambasadele țărilor Uniunii Europene de la Chișinău și București și de observatori internaționali. Acest anunț a fost făcut de George Simion, președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România: ”Vor participa observatori internaționali, care vor monitoriza manifestația.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad