Connect with us

Administratie

Drum inundat în comuna Hilișeu Horia din județul Botoșani FOTO&VIDEO

Published

on

Drumul de acces  spre cătunul Balaban, din comuna Hiliseu Horia a fost inundat pe o lungime de aproximativ  100 de metri ca urmare a revarsarii afluentilor răului Jijia, paraurile Martin si Tiganului. Cele 101 gospodării un care locuiesc 178 de persoane  din care 32 copii nu sunt in pericol de a fi inundate.

Pentru  traversarea drumului inundat se foloseste un tractor pus la dispoziție de Primăria Hiliseu Horia. Totodată, magazinul din cătun a fost aprovizionat tot cu ajutorul acestui utilaj.  Au mai fost inundate 70 de hectare de pășune și 50 de hectare de cereale. O echipă mixtă formată din pompieri militari si voluntari, polițiști, specialiști ai Sistemului de Gospodărire a Apelor si ai Primăriei Hiliseu Horia sunt la fața locului pentru a acorda sprijin populației. Pentru efectuarea unei analize, la fața locului  s-au deplasat inspectorul sef al ISU Botoșani, dr.ing.  Mihail Cristian Amarandei , reprezentantul Institutiei Prefectului Județul Botoșani, David Salgau Anitei si directorul SGA Botoșani, Mihai Arosoaie,  însoțiți de primarul si viceprimarul comunei, Ion Butnaru, respectiv Mihai Constantin Maxim.

De asemenea, si celelalte cursuri de apa  aflate sub incidența Codului Galben de inundații din judet sunt monitorizate permanent de către pompieri și autoritățile cu rol in gestionarea acestor fenomene. Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Hiliseu Horia se va întruni intr-o sedinta  extraordinara pentru a stabili măsurile necesare sprijinirii populației.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad