Connect with us

Sport

CUPA ROMÂNIEI. FC Botoșani – Poli Iași 3-2 LIVE – CALIFICAREEEEE!!!! GALERIE FOTO

Published

on

După ce a eliminat pe CFR Cluj și Viitorul Constanța, FC Botoșani a întâlnit în sferturile Cupei României formația Poli Iași. Pentru echipa lui Costel Enache, Cupa României era singurul obiectiv rămas, după ratarea calificării în play-off și Roman&Co erau deciși să ajungă în semifinale.

Meciul a început cu o ocazie a FC Botoșani. Roman a centrat de pe dreapta, Golofca reia din marginea careului dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Denis Rusu. În minutul 11, se încing spiritele. Bădic îl împinge pe Roman, căpitanul FC Botoșani cade în careu dar arbitrul George Găman nu acordă penalty. Costel Enache gesticulează pe marginea terenului iar din tribune se aude celebra scandare: HOȚII, HOȚII!

A doua ocazie a meciului vine în minutul 26. Golofca a centrat de pe stânga, Golubovic reia cu capul dar mingea trece pe lângă poartă. Oaidă prinde curaj, șutează de la 25 de metri dar mingea trece pe lângă poartă.

În minutul 37, Roman profită de eroarea lui Bădic dar mingea șutată din marginea careului trece pe lângă poartă. În ultimul minut al primei reprize, JO îl lovește pe Ungurușan dar George Găman îi arată doar cartonașul galben jucătorului de la Iași.

Repriza secundă începe cu FC Botoșani în atac. Golofca șutează dar Rusu prinde după care Roman trimite un șut-centrare dar mingea trece paralel cu poarta. În minutul 50, Achim ratează incredibil din șase metri. Trei minute mai târziu, JO execută bine o lovitură liberă de la 25 de metri dar Pap reușește să respingă de lângă bară.

În minutul 57, Golofca șutează din marginea careului, Rusu respinge în față dar Golubovic nu este în stare să marcheze nici de această dată. Gazdele rămân în ofensivă, Roman șutează pe colțul scurt dar Rusu respinge de lângă bară.

Stoican și Trică încearcă să-i provoace pe spectatorii de la tribuna I. În minutul 68, Platini centrează de pe dreapta, Burcă deviză iar Pap respinge de lângă bară. În minutul 73, Tincu are și el șansa golului dar nu reușește să împingă mingea în poartă din careul mic.

FC Botoșani domină finalul reprizei secunde iar în minutul 88 Golubovic marchează în urma unui corner executat de Roman. Bucuria botoșănenilor a durat doar un minut pentru că Andrei Cristea a reușit egalarea.

După 90 de minute, scorul a fost 1-1 și urmează două reprize de prelungiri.

În minutul 93, Cucu cade în careu după un duel cu Platini iar George Găman arată punctul cu var. Ieșenii protestează dar arbitrul nu revine asupra deciziei. Mihai Roman marchează de la punctul cu var iar din minutul 95 FC Botoșani conduce cu 2-1. După acordarea penaltyului, Stoican a plecat la vestiare dar a revenit după câteva minute.

Replica Iașiul vine în minutul 103 când Andrei Cristea execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Ieșenii încep mai bine repriza secundă a prelungirilor și reușesc egalarea. Cioinac execută bine o lovitură liberă, Pap respinge iar Andrei Cristea face dubla.

În minutul 109, Roman scapă singur și este faultat în careu de portarul Denis Rusu iar George Găman arată din nou punctul cu var. Mircea Axente execută imparabil iar din minutul 111 scorul devine 3-2. În minutul 113, Moruțan se distrează cu fundașii Iașiului, centrează dar Roman trimite în plasa laterală.

În prelungirile prelungirile prelungirilor, Frăsinescu și apoi Roman au avut câte o ocazie de a marca. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-2 iar FC Botoșani merge în semifinale.

…….

  • Foarte puțini spectatori au venit pe stadionul Municipal. Ploaia i-a făcut pe mulți suporteri să urmărească meciurile la televizor
  • Terenul este îmbibat cu apă iar pista de atletism arată într-o stare jalnică

FC Botoșani: Pap – Ungurușan, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă (107 Moruțan), Tincu – Roman, Achim (74 Cucu), Golofca – Golubovic (107 Axente)

  • Rezerve: Cobrea, Plămadă, Mușat, Cucu, Fulop, Moruțan, Axente

Poli Iași: Rusu – Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic (97 Zaharia) – Chelaru, Qoka – Platini, Jo (83 Sin), Mendes (74 A. Cristea) – Kizito (90 Jagodinskis)

  • Rezerve: Ivan, Mihăescu, Zaharia, Jagodiskis, Sin, Pantîru, A. Cristea

Arbitri: George Găman (Craiova) – Mircea Grigoriu (București), Vladimir Urzică (Piatra Neamț)

Observatori: Costin Toma (Piatra Neamț), Cristian Petropulos (Alba)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad