Connect with us

Sport

Cupa României. FC Botoșani – Poli Iași. C. Enache: „E un joc în care nu trebuie să-ți asumi riscuri”

Published

on

FC Botoșani și CSM Poli Iași se vor întâlni mâine de la ora 17.30 în ultimul sfert de finală a Cupei României. După ce Poli Iași le-a luat locul în play-off, jucătorii botoșăneni vor să se răzbune și să se califice în semifinalele Cupei României.

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, se așteaptă la un meci echilibrat, la fel cum au fost cele două partide din prima parte a sezonului. El le-a transmis jucătorilor că meciul de mâine este cel mai important din acest sezon și că trebuie să-l câștige.

„E o oportunitate bună pentru noi de a îndrepta lucrurile. E o șansă să ieșim din nou în evidență. Ne așteaptă un joc greu cu o echipă bine organizată, o echipă cu valoare în compartimentul ofensiv. Și noi avem argmentele noastre pentru a spera la calificare. E un meci foarte important pentru noi, rămâne ultimul meci decisiv pentru un an întreg. Sperăm să găsim motivația necesară, energia, luciditatea și să fim capabili să mergem mai departe. Ambele jocuri cu Iași le-am avut la îndemână. În meciul de acasă am avut 2-0, am avut ocazii mari la 3-2. Și la Iași am avut oportunități foarte bune, ocazii și nu meritam să pierdem după aspectul jocului. Jocul de mâine îl văd unul echilibrat”, a spus Costel Enache care speră să vină un număr mare de spectatori la jocul de mâine.

„Mi-as dori să vină oamenii la stadion. În anumite momente, simțim că ne pot aduce energie. Vrem și noi să le aducem sentimente plăcute, bucurie, zâmbete și atunci schimbul ăsta poate fi reciproc avantajos”, a adăugat antrenorul FC Botoșani.

FC Botoșani nu va fi o echipă foarte ofensivă în meciul de mâine și nu își va asuma foarte multe riscuri. Antrenorul Costel Enache susține că Poli Iași este o echipă foarte periculoasă și care primește greu gol.

„Vor fi schimbări. E un joc în care nu trebuie să-ți asumi riscuri. Nu ai prea mult timp pentru a corecta. În campionat am făcut un egal cu Juventus dar sunt atâtea etape de a recupera. Într-o singură manșă trebuie să ai o siguranță defensivă dar în același timp trebuie să găsești și o soluție ofensivă pentru a depăși adversarul. Nu trebuie să dăm adversarului șanse de a ajunge într-o situație de a marca. Dacă ajung într-o situație în care conduc, cei de la Iași gestionează foarte bine jocul, știu să țină de minge, să comprime timpul, se apără aglomerat. Ideea este ca noi să nu ajungem la momentul acesta”, a mai declarat Costel Enache.

Eduard Pap, portar FC Botoșani: „Semifinala Cupei României ar însemna o performanță foarte mare. Avem toată încrederea că putem ajunge chiar în finală. Va fi un meci greu, se întâlnesc două echipe bune, cu rezultate bune. Din păcate, ei au intrat în play-off deși au fost la egalitate de puncte cu noi. Nouă ne-a rămas Cupa României. Dacă trecem de Iași, cu puțin noroc la tragerea la sorți, putem ajunge în finală. Trebuie să fim concentrați și putem trece mai departe. Într-un astfel de meci, orice greșeală se vede. Eu sper să nu se ajungă la penalty și după 90 de minute să fim calificați. Dacă se va ajunge la penalty, am mare încredere că ne putem califica”.

Florin Acsinte, fundaș FC Botoșani: „Sper ca și anul acesta să am parte de această Cupă a României. E o senzație unică pentru un fotbalist când câștigă un trofeu. Le-am explicat băieților cum e să câștigi un trofeu. Dacă vom câștiga mâine, sunt șanse foarte mari să ajungem în finală. Mâine va fi o luptă. Și datorită lor noi nu ne-am calificat în play-off. Asta trebuie să ne dea de gândit și să fim mai agresivi. Am încredere că suporterii vor veni în număr mare și ne vor încuraja de la început și până la sfârșit iar noi îi vom răsplăti cu o calificare. Cert este că va fi un joc de luptă iar noi vom lupta pentru acest oraș”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad