Connect with us

AGRICULTURA

Iustin Marineac: „Rog consumatorii să nu mai cumpere miere pusă în sticle de Coca Cola”

Published

on

Iustin Marineac, unul dintre cei mai cunoscuți apicultori din nordul Moldovei, spune că mierea de albine se păstrează cel mai bine în recipiente din sticlă. El recomandă consumatorilor să nu păstreze mierea în PET-uri refolosite deoarece își va pierde din proprietăți.
Apicultorul botoșănean susține că mierea poate fi ținută în recipiente noi din plastic doar dacă este consumată într-un timp scurt. În cazul în care va sta mai multe luni într-un astfel de recipient, mierea de albine își va pierde din proprietăți.

„Mierea o ambalez doar în recipiente de sticlă. Restul produselor pe care le vând în recipiente de plastic, au notificare de la Institutul de Bioresurse Alimentare. Îmi este aprobat recipientul. Mierea se păstrează mult mai bine în borcanele de sticlă. După extracție, mierea o depozitez în butoaie din inox alimentar după care o ambalez în recipiente din sticlă și astfel nu își își perde din proprietăți. Chiar rog consumatorii să nu mai cumpere miere pusă în sticle de Coca Cola. Un recipient din plastic e 70 de bani. Fiecare producător își permite să cumpere un pet nou dar eu recomand recipientele din sticlă. Conform analizelor și discuțiilor pe care le-am avut la București, mierea ținută în recipient de plastic își pierde din proprietăți”, ne-a spus apicultorul Iustin Marineac.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad