Connect with us

AGRICULTURA

Un apicultor botoșănean spune NU supermarketurilor: „Produsele mele ar fi cumpărate la un preț mult mai mare”

Published

on

Apicultorul botoșănean Iustin Marineac nu vrea intre în supermarketuri cu produsele sale chiar ar putea avea unele avantaje. El spune că preferă să se ocupe personal de comercializarea produselor și să mențină niște prețuri accesibile pentru cumpărători.
Pe rafturile supermarketurilor sunt multe sortimente de miere, inclusiv miere importată din China sau alte țări care nu sunt în Uniunea Europeană

„Deocamdată nu intenționez să intru în supermarketuri. Am observat că supermarketurile sunt pline de diverse sortimente de miere provenită din import UE și non UE. Consumatorii trebuie să aibă foarte mare atenție. Am văzut și miere românească. Dacă aș intra în supermarketuri, produsele mele ar fi cumpărate la un preț mult mai mare de către clienți. În Botoșani, Iași, Suceava, fac personal livrările. În restul județelor și în străinătate trimit prin curierat. La comenzile din străinătate, depind și de firmele de curierat. În Botoșani, Iași și Suceava prefer să merg personal și să livrez produsele iar clienții nu mai trebuie să suporte cheltuielile de transport”, ne-a spus Iustin Marineac.

„În perioada verii o să-mi aleg o zi pe săptămână în care fac livrările, ca să nu las oamenii fără miere. Nu o să am timp să merg și să duc miere. O să fiu între stupi, asta e activitatea mea principală. Cum sunt 12-15 grade, începem culesul la rapiță, apoi la salcâm, tei, floarea soarelui și polifloră. Undeva la 15 septembrie – 1 octombrie se termină activitatea. Trebuie să văd cum fac ca să nu las clienții fără miere în perioada de vară”, a adăugat apicultorul botoșănean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad