Connect with us

Sport

Competiție de qwan ki do cu peste 500 sportivi în Sala Polivalentă din Botoșani FOTO&VIDEO

Published

on

Municipiul Botoșani este în acest week-end gazda Campionatului Național de Qwan Ki Do, competiție destinată copiilor cu vârsta de maxim 12 ani. Peste 700 de sportivi, parinți, antrenori și oficiali ai federației au venit în Botoșani pentru această competiție și au ocupat aproape toate locurile de cazare disponibile.
Eugen Țurcanu, reprezentantul clubului DAO, spune că este este un record de participare la o competiție de Qwan Ki Do organizată la Botoșani și că prin astfel de evenimente sportive se promovează municipiul și județul.

„Campionatul Național de Qwan Ki Do se desfășoară în acest week-end în Sala Polivalentă Elisabeta Lipă din Botoșani. Este organizat Federația Română de Arte Marțiale cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului. Organizator este și Clubul Sportiv DAO Botoșani care s-a ocupat de pregătirea sălii și celelalte chestii organizatorice. Avem 30 de cluburi participante din 19 județe ale țării. Este un record pentru noi. La start s-au aliniat 507 copii la probele tehnice, lupta cu un adversar imaginar. La probele de luptă sunt aproximativ 400 de sportivi de la 132 de echipe. Este cel mai important eveniment al anului în stilul nostru de arte marțiale. S-au umplut hotelurile și pensiunile din Botoșani. Prin astfel de competiții încercăm să promovăm Botoșaniul și valorile acestui județ”, ne-a spus Eugen Țurcanu.

În prima parte a competiției, sportivii celor două cluburi din Botoșani au obținut trei medalii, din care una de aur.

„Cluburile DAO și SHIN DAU Botoșani au aliniat câte 25 de sportivi. În prima parte a zilei, Clubul Sportiv DAO a obținut o medalie de aur prin Iacob Katerina și o medalie de argint prin Larisa Străchinariu. SHIN DAU a obținut o medalie de bronz prin Rareș Iosub, un sportiv foarte valoros. Obiectivul este să obținem cel puțin încă două medalii la probele de luptă”, a mai precizat Eugen Țurcanu.

Asistența medicală la acest Campionat Național de Qwan Ki Do a fost asigurată de către centrul WorkTape Medical Botoșani. O echipă formată din patru reprezentanți ai WorkTape Medical Botoșani este prezentă pe toată perioada competiției la Sala Polivaletă și le acordă îngrijiri medicale sportivilor care au suferit accidentări.

Competiția va continua mâine la Sala Polivalentă din Botoșani. Va începe în jurul orei 10.00 și se va încheia după ora 17.00.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad