Connect with us

AGRICULTURA

Iustin Marineac, apicultor botoșănean:  „70% din producția mea pleacă în Europa și doar 30% vând în țară”

Published

on

Mierea din Ferma Apicolă Marineac este la mare căutare în Europa. Dacă în urmă cu doi-trei ani videa doar câteva borcane în străinătate, acum 70% din produsele apicole realizate de Iustin Marineac pleacă în toată Europa. Aproape zilnic trimite pachete cu miere, polen, păstură, lăptișor de matcă sau api-imunostimulator spre Anglia, Italia, Spania, Austria sau Germania.
Iustin Marineac spune că a preferat să păstreze aceleași prețuri fie că a vândut în țară, fie în străinătate. Clienții din Italia, Spania, Anglia sau Germania, plătesc în plus doar cheltuielile de transport.

„La ora actuală, 70% din producția mea pleacă în Europa și doar 30% o vând înțară. În toamnă, 50% vindeam în afară și 50% în țară. Acum, livrările în Europa le-au depășit pe cele din țară. Prețurile sunt aceleași numai să se mai adaugă o taxă de ambalare suplimentară de până într-un euro plus prețul transportului. Ăsta e prețul care mă satisface și ăsta îl cer. Nu mă interesează că cei din afară au mai mulți bani decât cei din țară. Important este ca toți să se bucure de produse. În afară de Ungaria, am trimis în toată Europa. Lumea chiar este interesată”, a spus Iustin Marineac.

Produsele Fermei Apicole Marineac au ajuns inclusiv pe rafturile unor magazine din Europa iar apicultorul botoșănean spune că are din ce în ce mai multe comenzi de la români care și-au deschis magazine în orașe din Anglia, Spania, Italia sau Germania.

„Am ținut foarte mult la analizele produselor pe care le-am făcut la Direcția Sanitară Veterinară ori la Institutul de Bioresurse Alimentare. Au oferit un plus de încredere consumatorilor. Acum aștept o comandă din Londra, de la un magazin care se deschide acum. Vând în magazine din Italia, sunt niște lanțuri de magazine. Produsele se vând sub brandul Marineac. Mierea pleacă ambalată și sigilată.

Problema este că mai puțină miere. Păstură, lăptișor de matcă, api-imunostimulator mai am. Mi-am păstrat o cantitate pentru că am clienți care cumpără periodic. Stocul de miere este aproape epuizat în condițiile în care nu am vândut engros”, a mai afirmat Iustin Marineac.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad