Connect with us

Economic

Produse realizate într-o fabrică din Botoșani, livrate pe piața din SUA

Published

on

Firma Hidroplasto Botoșani a intrat pe piața din Statele Unite ale Americii. În primă fază, compania din Botoșani va livra 20 de tone de măcinătură din PVC moale colorată după care cantitatea va crește considerabil.
Cătălin Silegeanu, managerul Hidroplasto, ne-a spus că americanii au ales să lucreze cu compania din Botoșani deoarece are capacitatea de a produce și livra măcinătura din PVC.

„Vom livra măcinătură din PVC moale colorată. Inițial, cantitatea este de 20 de tone, după care vor urma cantități de circa 5-7 containere pe lună. Au ajuns să cumpere din Botoșani pentru că Hidroplasto este printre puținele firme din România care produce măcinătură din PVC și deține atât utilaje cât și parte logistică pentru a produce cantități mari. PVC-ul este un material greu de lucrat însă nu imposibil. La Botoșani avem mori de măcinat, utilaje de micronizat, malaxoare pentru amestec și putem să adăugăm la măcinătură plastifianți pentru a reduce din duritate, coloranți pentru singura culoare. La Oradea avem un extruder iar în martie vom aduce unul și la Botoșani. Cu ajutorul acestor extrudere verificăm calitatea măcinăturii noastre”, ne-a spus Cătălin Silegeanu.

La jumătatea lunii viitoare, Hidroplasto își extinde activitatea la Botoșani. Potrivit reprezentantului acestei companii, va fi inaugurată o nouă hală în care se vor produce rulouri pentru ferestre.

„Vom produce rulouri din PVC pentru ferestre. Rulouri pe care toată lumea le importă. Noi le vom produce la Botoșani. Ca și materie primă vom folosi măcinătura din PVC și material regranulat, din producția proprie. Tot în noua hală vom produce exclusiv măcinătură dură și micronizată pentru piața din Polonia, Germania, Turcia și Maroc. Avem contracte deja încheiate. Investiția va fi finalizată până pe 10 martie. Practic, este o extindere a activității”, a mai precizat managerul companiei Hidroplasto.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad