Connect with us

Sport

V. Iftime: „Mai bine se duce la băi, la Covasna. Îl dau la FCSB și moare acolo, ca zeci de alți fotbaliști”

Published

on

Olimpiu Moruțan a devenit cel mai criticat jucător din lotul FC Botoșani iar patronul Valeriu Iftime nu îi dă prea mari șanse de a juca la FC SB. Moruțan a semnat iarna aceasta cu FC SB dar a fost lăsat la Botoșani până la finalul sezonului.
Evoluțiile tânărului jucător botoșănean au fost cu mult sub așteptări atât în meciurile amicale din Turcia cât și în cele trei jocuri oficiale din campionat. Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, nu îl mai menajează pe Moruțan așa cum o făcea înaintea transferului la FC SB.

“Moruțan trebuie ajutat să își revină. Dacă nu muncește și nu e atent la fiecare aspect, va pierde. Cred că transferul la FCSB l-a rupt de realitate, l-a ridicat. El zice «Da, da, mă antrenez și alerg». Dar nu mai e muncitor și umil. Are mai mulți bani acum, pentru că probabil i-a dat ceva domnul Becali, și nu mai e la fel.

Am făcut o comparație cu Ianis. Cu FC Botoșani a fost cel mai bun de pe teren. Se vede că a fost muncit în Italia, că a avut viața grea acolo. El e motivat. Moruțan a jucat cu ușurință, pare că nici nu dorea să primească mingea. A fost o umbră, un moșneag. Nu e fotbalistul care trebuie să fie. Asta trebuie să-i dea de gândit.

El nu merge să fie titular la FCSB dacă e rezervă la mine. Trebuie să joace fotbal întruna. Dacă nu face asta, mai bine se duce la băi, la Covasna. Fotbalul e pentru duri, să joci cu capul spart, cu nasul spart. Dacă nu face așa, înseamnă că am mizat pe un cal slab.

Eu cred încă foarte, foarte mult în el. Cred că își va reveni, dar trebuie și criticat. Prea a fost ridicat în slăvi, prea crede că e cineva pentru că lumea face poze și îl filmează. Nu are cum să fie vedetă acum. Acum e la FC Botoșani și nu prinde echipa de start.

Dacă vrea să materializeze talentul pe care îl are trebuie să muncească enorm. Dacă nu, punct. Îl dau la FCSB și moare acolo, ca zeci de alți fotbaliști. Ei au probleme la FCSB nu pentru că îi critică domnul Becali, ci pentru că n-au caracter, nu știu să se comporte când au bani mulți și când nu le e foame. N-au mentalitate de învingători”, a spus Valeriu Iftime la Pro X.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad