Connect with us

Administratie

Comuna Manoleasa se transformă în șantier. Anul acesta încep investiții de peste 7,5 milioane de euro

Published

on

În primăvara acestui an vor începe cele mai mari investiții din istoria comunei Manoleasa. Peste 7,5 milioane de euro se vor investi în modernizarea celor nouă unități de învățământ și în realizarea rețelelor de apă și canalizare.
După mai mulți ani în care comuna Manoleasa a fost ocolită de investiții importante, începând din această primăvară se vor realiza o serie de lucrări așteptate de foarte mult timp. Potrivit primarului Cristinel Aroșculesei, luna viitoare vor demara lucrările de modernizare a grădinițelor și școlilor iar din următorul an școlar, cei peste 600 de elevii din comuna  Manoleasa vor beneficia de condiții decente.

„Așteptăm ca temperatura să fie pozitivă după care vom începe lucrările la toate școlile din comună. Sunt doi constructori care vor lucra, o firmă din Iași și alta din Botoșani. Din discuțiile pe care le-am avut cu constructorii, în trei luni se vor finaliza lucrările. Valoarea totală a proiectului este 2,5 milioane de euro. Sunt nouă școli și grădinițe care vor trebui reabilitate”, a spus Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa.

În plus, primăria Manoleasa a mai accesat un proiect în valoare de peste 5 milioane de euro prin care se va rezolva problema apei și canalizării. Deși comuna Manoleasa este pe malul Prutului, oamenii din această zonă au fost afectați de seceta din ultimii ani. Potrivit autorităților locale, odată cu finalizarea acestui proiect, toți locuitorii vor putea beneficia de apă și canalizare.

„Am semnat contractul de finanțare. Este cel mai mare contract din țară. În total, investiția este de 240 de miliarde de lei vechi. Am început proiectarea și celelalte proceduri. Sperăm ca în martie să scoatem la licitație execuția iar în toamnă să începem lucrările. Eu sper să nu avem contestații și să putem începe lucrările cât mai repede. Prin acest proiect vom realiza rețele de apă-canalizare în toată comuna. Ulterior, oamenii vor trebui să se racordeze. Anul acesta și anul viitor transformăm comuna într-un șantier”, ne-a mai spus Cristinel Aroșculesei.

Tot în această primăvară vor demara și lucrările la celebrul drum național Manoleasa – Rădăuți Prut. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri au anunțat că se va asfalta acest drum care leagă Vama Rădăuți Prut de Vama Stânca.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad