Connect with us

Economic

Guvernul PSD va impune taxe mai mari românilor cu PFA-uri

Published

on

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici se contrazice la nici trei săptămâni de la investirea ca şef al Finanţelor. Imediat după investire, Teodorovici a declarat ferm că “în acest an nu se va adopta nicio creştere a unei taxe, impozit, obligaţia mea e să fac invers”. Acum ministrul de Finanţe anunţă că a pus gând rău PFA-urilor şi le va creşte nivelul de taxare.
“Sub conducerea mea nu vor fi taxe şi impozite noi şi nici nu vor creşte actualele taxe“, a declarat Orlando Teodorovici la scurt timp după preluarea mandatului de ministru de Finanţe.

Într-o declaraţie făcută vineri, 16 februarie, ministrul de Finanţe anunţă că a pus gând rău PFA-urilor. Teodorovici spune că nu este corect ca PFA-urile să plătească CAS la salariul minim pe economie şi că “lucrurile acestea se vor rezolva”:

„Astăzi, un salariat plăteşte contribuţie la cât câştigă, dar pe PFA – cu câştiguri uneori mult mai mari – se plăteşte la suma minimă, la 1.900 de lei. Este corect aşa? Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”, a mai spus ministrul, precizând că obligaţia de completare a Formularului 600 le revine numai contribuabilior care au realizat un venit de peste 1.900 de lei lunar în 2017.

Reducerea nivelului de plată la contribuţiile sociale plătite de PFA a fost introdusă prin “revoluţia fiscală” intrată în vigoare la 1 ianuarie 2018. Teodorovici anunţă acum că vrea să schimbe schimbarea şi să revină la taxele mai mari de până anul trecut.

Promisiunea lui Eugen Teodovici din 29 ianuarie 2017:

“Nu se va adopta în acest an nicio taxă suplimentară, nicio creştere a unei taxe, impozit şi aşa mai departe. Asta este abordarea mea. Sub conducerea mea nu se vor pune în România taxe şi impozite suplimentare, nici număr, nici cuantum, obligaţia mea e să fac invers”, a spus Teodorovici imediat după audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite.

Citeste mai mult pe REALITATEA.net

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad