Connect with us

Politica

Șoptică: Guvernul este obligat să oprească abuzurile împotriva copiilor!

Published

on

Am solicitat public Guvernului României să stopeze, sau cel puţin să diminueze, cazurile de abuzuri îndreptate împotriva copiilor, recrudescenţa acestor situaţii violente, manifestate mai ales asupra minorilor, fiind îngrijorătoare.

Numărul cazurilor de abuz împotriva persoanelor a atins în ultima perioadă în România un prag incredibil pentru o ţară europeană. Conform informaţiilor furnizate de mass media, în peste 70% din cazuri victimele abuzurilor au fost copiii. Cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizică şi abuzul emoţional.

În condiţiile în care România este codaşa Europei la capitolul educaţie şi sănătate, precum şi la natalitate, este un lucru firesc ca statul să acţioneze măcar în sensul protejării copiilor care încă trăiesc în ţară, şi să-i ferească de abuzurile de orice fel. Oricât de preocupaţi sunt părinţii în a-şi feri copiii de rău, indiscutabil are şi statul o responsabilitate uriaşă în această direcţie.

Aştept un răspuns pertinent din partea ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, mai ales deoarece justiţia socială înseamnă şi grija Guvernului pentru viitorul tinerei generaţii. Din păcate, această grijă a cam lipsit în ultimii cinci ani, de când PSD se află, cu o scurtă pauză, la cârma ţării, iar situaţia în care a ajuns ţara noastră la toate capitolele este una extrem de precară.

Senator PNL Botoşani, Costel ŞOPTICĂ

14 februarie 2018

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad