Connect with us

Sanatate

Acces restricționat în Spitalul Județean Botoșani

Published

on

Accesul în Spitalul Judeţean este restricţionat pe perioadă nedeterminată. Explozia de viroze şi pneumonii i-a determinat pe reprezentanţii instituţiei să limiteze intervalele orare în care botoşănenii îşi pot vizita cunoștințele internate. Astfel, accesul mai e permis doar două ore în fiecare zi şi nu pe toate secţiile. În unele, vizitele sunt interzise total.
Mai întâi a venit recomandarea Ministerului Sănătăţii. Apoi, din statisticile spitalului, medicii au observat o creştere consistentă a îmbolnăvirilor, ceea ce i-a determinat să ia măsuri. Aşa că, acum, vizitele în spital se pot face doar între ora 3 şi 5 după-amiaza. Mai mult decât atât, accesul pe unele secţii mai sensibile, a fost interzis de tot.

Programului de vizită a fost redus luni şi deocamdată, nu se ştie exact până când va ţine.

Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică spun că măsura a fost luată din cauza infecţiilor respiratorii, cum sunt virozele sau pneumoniile. Numărul bolnavilor e mai mare decât în alţi ani şi de aceea chiar şi în şcoli trebuiesc luate măsuri preventive.

La Spitalul Judeţean, în ultima săptămână s-au prezentat aproape 400 de bolnavi. Patru dintre ei aveau şi simptome de gripă.

Sursa: SOMAXTV

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad