Connect with us

Politica

Șoptică le amintește pesediștilor că trebuiau să mărească pensiile cu 15% de la 1 ianuarie: „Acum vorbesc că va fi 10% de la 1 iulie”

Published

on

Timp de mai bine de un an, miniștrii și o parte din liderii PSD s-au întrecut în declarații care mai de care mai populiste. Au vorbit de tot felul de măriri de pensii, salarii, alocații… Nu prea le-a ieșit socoteala iar acum opoziția începe să atace.
Senatorul PNL Costel Șoptică le-a transmis pensionarilor din județul Botoșani că începând cu 1 ianuarie 2018, ar fi trebuit să încaseze cu 15% mai mult.

„Am văzut-o pe doamna Olguța Vasilescu care spune că nicio pensie nu va scădea. Îi amintesc că a ieșit la nenumărate emisiuni și au spus că niciun salariu nu va scădea. Cu toate acestea, au scăzut salariile. În momentul de față este o lege a pensiilor. Simpla aplicare a acestei legi prevede mărirea cu cel puțin 15% a tuturor pensiilor, începând cu 1 ianuarie 2018. De ce nu s-a aplicat legea? Ei vorbesc de o nouă lege, că o să dăm de la 1 iulie. Chiar ne iau de proști pe toți. Este inadmisibil. Legea pensiilor prevede ca la fiecare început de an, trebuie să se actualizeze cu rata inflației plus jumătate din salariul mediu brut. Acum vorbesc că va fi 10% de la 1 iulie. De ce să fie 10% de la 1 iulie și să nu fi fost 15% de la 1 ianuarie”, a spus Șoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad