Connect with us

Administratie

Liberalii atacă în contencios bugetul Consiliului Județean: ”Nu știu secretarul județului a putut…”

Published

on

Bugetul Consiliului Județean a fost aprobat dar lucrurile s-ar putea complica dacă liberalii vor avea câștig de cauză în instanță la demersul pe care îl vor face săptămâna viitoare. Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, este convins că instanța le va da dreptate liberalilor iar conducerea Consiliului Județean va trebui să supună din nou la vot bugetul pe 2018 și să respecte legislația.
„Am demarat împreună cu colegii primari un demers prin care contestăm modul în care a fost constituit bugetul Consiliului Județean pentru 2018. Săptămâna viitoare va fi depusă la contencios administrativ. Au fost cerute date de la Consiliul Județean, s-au dat destul de greu. Acum se agită foarte tare, se sună la primării, faceți documente… Primarii au fost invitați la consultări fără să se dezbată absolut nicio cifră. Amendamentele noastre nu au fost nici dezbătute și nici supuse la vot. Nu știu secretarul județului a putut trece peste așa ceva. Primarii au primit o cerere prin care nu aveau voie să ceară bani pentru cofinanțări după care foarte multe UAT-uri au primit bani exact pentru cofinanțări. Prea au făcut așa cum doresc ei”, a spus senatorul Costel Șoptică.

„Șansele sunt foarte mari. Vom câștiga în instanță. Ulterior va trebui o dezbatere onestă în Consiliul Județean… Pur și simplu suntem sfidați pe față. Nu este acceptabil. Și noi avem zeci de mii de voturi și oameni pe care îi reprezentăm. Nu putem să venim în Consiliul Județean și să stăm ca momâiele”, a mai afirmat Șoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad