Connect with us

Administratie

Flutur promite investiții de 60 de milioane de euro: Biserică, tramvaie, zone de agrement și străzi. „Spre disperarea colegilor de la PSD…”

Published

on

Primarul Flutur anunță că de anul acesta se vor vedea noi investiții în municipiul Botoșani. Prezent în emisiunea Dosarul Zilei, la TeleM, edilul municipiului a vorbit despre proiectele care vor demara anul acesta dar și despre conflictul din Consiliul Local cu tabăra PSD.
Flutur a anunțat că în următorii ani vor intra minim 60 de milioane de euro în municipiul Botoșani, mai bine de jumătate din această sumă urmând a fi cheltuită pentru modernizarea transportului local.

„Spre disperarea colegilor de la PSD, vreau să le transmit că noi oricum ne vom face treaba în anul 2018 și mai mult decât atât, vor veni peste 60 de milioane de euro în oraș. Că vor, că nu vor, oricâte bețe în roate ar pune, sunt bani europeni pe care i-am obținut prin proiecte. Că nu semnăm luna asta, că semnăm peste jumătate de an, tot se semnează iar lucrurile astea se vor întâmpla în Botoșani, spre disperarea dumnealor. Vor veni minim 60 de milioane de euro care vor schimba fața orașului mult în bine”, a declarat Flutur.

„Luni semnăm primul proiecte european, pe Planul Operațional Regional. Este vorba de reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe. Este emblema orașului. Investiția majoră este reabilitarea în totalitate a căii de rulare a tramvaiului. În momentul în care va trece tramvaiul, nu se va mai auzi nimic. Va trebui să fim foarte atenți atunci când trecem strada. Tramvaiele vor îndeplini toate standardele actuale. Pe lângă tramvaie, cale de rulare, refacerea depoului, vor fi stații de tramvai civilizate cu afișaj electronic”, a adăugat primarul municipiului.

În plus, edilul municipiului Botoșani vorbește de o nouă zonă de agrement la ieșirea spre Suceava, de străzi modernizate, terenuri de joacă, parcuri și unități de învățământ.

„Ne mai propunem în jur de 15 kilometri pistă de biciclete. Ne propunem ca versantul Pacea să devină un punct de atracție turistic și de agrement, cu absolut toate utilitățile necesare. În zona degradată din Parcul Eminescu, lângă ștrand, avem 3800 metri pătrați și vom face o pistă de alergare, aparate fitness, toalete. Vom face minim cinci terenuri de joacă. Mai facem un părculeț în zona Liceului Pedagogic. Vor fi reparații alei și reparații străzi. Am scos la licitație o a doua creșă municipală. Vom repara două unități de învățământ și vom investi bani într-unul dintre liceele tehnologice. Avem proiectul GAL Urban. Suntem în primii zece. Vor fi finanțate două străzi de maximă importanță: strada Izvoarelor și strada Vâlcele. Le vom face cu bani europeni. Vom repara restul clădirilor din Centrul Vechi, vom face un centru social”, a mai precizat edilul.

Rămâne de văzut câte dintre aceste proiecte vor fi realizate până în iunie 2020 când se va încheia mandatul actualului primar și al Consiliului Local.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad