Connect with us

Politica

Șoptică: Guvernul este dator să rezolve criza cadrelor didactice calificate din învăţământul rural!

Published

on

COMUNICAT. Am sesizat ministrului Educaţiei Naţionale problema lipsei cadrelor calificate din învăţământul românesc, îndeosebi în zona rurală, în cadrul unei interpelări parlamentare. Foarte multe localităţi rurale din România se confruntă cu situaţii nefireşti referitoare la sistemul naţional de educaţie, din cauza lipsei acestor cadre didactice calificate.

Practic, în unele sate, locul cadrelor didactice calificate este ocupat de diferite alte persoane – ingineri, oameni cu studii medii, pensionari, şi chiar preoţi – , care însă nu au modulul psiho-pedagogic necesar meseriei de dascăl. Această realitate este consecinţa faptului că niciun cadru didactic calificat nu doreşte să ocupe postul de învăţător sau educator, spre exemplu, în localităţile respective”, a subliniat Costel Şoptică, în documentul oficial înaintat conducerii MEN.

Consider că ministrul Educaţiei trebuie să răspundă unor întrebări pertinente, referitoare la deficitul de cadre didactice specializate, precum şi măsurile vizate de MEN pentru rezolvarea acestei crize.

Există un deficit consistent de personal specializat în învăţământul românesc, mai ales la ţară, din cauza migraţiei personalului calificat spre alte ţări, dar şi a retribuirii nesatisfăcătoare. În aceste condiţii, la catedră ajung persoane care nu au pregătirea pedagogică necesară în învăţământ, fără însă a minimiza capacitatea acestora profesională. Am tras astfel un semnal de alarmă Guvernului, pentru a rezolva această criză de specialişti, manifestată mai ales în mediul rural, deoarece de calitatea învăţământului nostru depinde pregătirea viitoarelor generaţii, şi implicit, viitorul României.

Senator PNL Botoşani, COSTEL ŞOPTICĂ

7 februarie 2018

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad