Connect with us

Sport

RĂZBOI al declarațiilor înaintea derbyului Moldovei. Tony Heleșteanu îl face praf pe președintele ieșenilor

Published

on

Poli Iași și FC Botoșani se vor întâlni luni 12 februarie, de la ora 18.00, în Copou, într-un meci cu miză foarte mare. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru un loc în play-off-ul ligii I și au șanse să joace din nou în Europa League.
Cu o victorie în meciul de luni, Poli Iași egalează la puncte pe FC Botoșani și poate spera în continuare la play-off. În schimb, dacă FC Botoșani se impune sau face un rezultat de egalitate, ieșenii își iau adio de la play-off.

Cu aproape o săptămână înaintea meciului a început războiul declarațiilor între conducătorii celor două formații.

Primul pas a fost făcut de preşedintele ieşenilor, Adrian Ambrosie. “Cei de la Botoşani, mai precis un oficial de acolo, au început deja să facă presiuni înaintea meciului direct, foarte important pentru calificarea în play-off. Ba nu le convine stadionul, ba terenul, poate nu le convine nici faptul că vor veni foarte mulţi spectatori la meci. Este un domn cu buletin de Iaşi care face astfel de manevre de intimidare. Asta după ce în ultima perioadă a făcut tot posibilul să ne ia gratis jucători, în unele cazuri reuşind. Îi transmit să înceteze cu astfel de metode lispite de fair-play. Eu îmi doresc ca meciul să se dispute pe teren, nu în afara lui. De aceea, am şi făcut apel la Federaţia Română de Fotbal să delege luni un arbitru de top, pentru a asigura corectitudinea derulării unui astfel de meci decisiv”, a declarat Ambrosie, scrie Ziarul de Iași.

Tony Heleşteanu, directorul sportiv al FC Botoșani a replicat pentru Ziarul de Iași: “În anul 2000 am avut privilegiul de a asista, la Teatrul Naţional Bucureşti, la spectacolul Don Quijote, cu  Virgil Ogăşanu şi Ilinca Goia jucând memorabil. Nu am crezut că după aproape douăzeci de ani voi vedea un caraghioslâc de interpretare a rolului omului care se luptă cu morile de vânt, proclamând lupta pentru dreptate. Trecând peste eroarea de a spune că am buletin de Iaşi – am buletin de Agapia – cred că lupta cu morile de vânt a noului Don Quijote pleacă mai mult din spiritul lui iezuit decât dintr-o necesitate de dreptate”, a spus fostul arbitru, care a completat: “Pentru ca ieşenii să înţeleagă mai bine personajul, le recomand să asculte sceneta «Un alpinist convins» cu Toma Caragiu. Era acolo un personaj, Gîrneaţă, care «a ştiut pe ce potecă să apuce, ca s-ajungă într-o poieniţă cu salarizare maximă». Îl asigur pe acest Gîrneaţă al fotbalului românesc că FC Botoşani nu face şuşanele pe la colţuri. A trimis doar o adresă către LPF în care a cerut să vegheze, ţinând cont de posibilele precipitaţii din zilele următoare, că starea terenului din Copou va fi regulamentară luni. În ceea ce priveşte jucătorii luaţi de la Iaşi, FC Botoşani atrage jucătorii tineri, de valoare, din zonă, iar dacă găseşte breşe la alte cluburi, le speculează. Referitor la apelurile repetate la arbitraje corecte ale lui Gîrneaţă, nu i s-a uscat încă cerneala pe contract pentru a se comporta cum o făceau conducătorii din alte vremuri. Eu am mulţi prieteni printre fotbaliştii de la Iaşi şi oamenii de fotbal adevăraţi de la Iaşi, care ştiu că nu susţin lucruri ireale”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad