Connect with us

Economic

A vrut să aducă investitori din Franța și Argentina la Electrocontact dar i-au pus câteva întrebări și… „M-am blocat”

Published

on

Municipiul și județul Botoșani nu vor avea parte de investiții majore în următorii ani deoarece infrastructura este foarte proastă, costurile de transport sunt mari iar forța de muncă este din ce în ce mai scăzută. Doar în agricultură, imobiliare și comerț vor mai fi investiții. În ceea ce privește producția, totul se concentreză în vestul țării.
Reprezentanții companiei Elsaco au avut o tentativă de a investi împreună cu parteneri din Franța și Argentina la fosta fabrică Electrocontact Botoșani. Afacerea nu s-a concretizat deoarece investitorii srăini au considerat că nu există condițiile necesare.

„Am vrut la un moment dat să se întâmple ceva la Electrocontact dar din nefericire s-a închis complet. Eu veneam cu niște abilități de management și oportunități de afaceri. Aveam niște oameni din Franța și Argentina cu care am vorbit și care vroiau să vină și să investească în industria electrotehnică. La urmă mi-au spus foarte clar: de ce în Botoșani, ce e în plus? Forța de muncă e la fel de scumpă ca afară. Drumuri, nu. O fabrică o construiesc lângă autostradă. Căile de comunicații chiar contează foarte mult pentru cei care fac afaceri. M-am blocat”, a declarat Valeriu Iftime.

„Mi se părea extraordinar de interesant să regăsești ceva din industria asta botoșăneană care a avut două laturi importante: Textila și partea electrotehnică. Textila trăiește, sunt atâtea fabrici. Din Electro s-au desprins câțiva, ElectroAlfa și încă vreo doi-trei. Electrocontact putea să trăiască. Dacă mergeți și filmați spațiul ăla, e neschimbat. Sunt neschimbate ușile, aceeași mizerie. Filmezi un film din 78 extraordinar. Trebuie conservat. Să-l cumpere statul sau comunitatea și să duci inginerii: uite, așa se lucra înainte”, a mai precizat omul de afaceri botoșănean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad