Connect with us

Politica

Senatorul PNL Botoșani, Costel Șoptică, chestionează ministrul Sănătății pe tema deceselor din cauza gripei

Published

on

Senatorul PNL Botoșani, Costel Șoptică, consideră nefiresc numărul mare al deceselor survenite în România în ultima perioadă din cauza gripei, și, ca urmare, a cerut lămuriri ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei interpelări parlamentare.

„Numărul persoanelor care au decedat în ultima perioadă din cauza gripei continuă să crească, ajungând la opt, potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.  Patru dintre cele opt persoane au murit în perioada 22 – 28 ianuarie a.c. cu vârste cuprinse între patru şi 75 de ani”, a apreciat liderul PNL Botoșani, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.

Având în vedere situaţia alarmantă a acestor decese, parlamentarul liberal i-a cerut noului ministru să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este situaţia actuală a deceselor cauzate de gripă în România, şi respectiv în judeţul Botoşani?; 2. Câte cazuri de gripă au fost confirmate de la debutul sezonului rece, atât la nivel naţional, cât şi în Botoşani?; 3. Câte persoane au fost vaccinate antigripal în această iarnă, în ţară şi în Botoşani, şi care era necesarul pentru a fi acoperite cel puţin grupele de risc?; 4. Ar fi putut evita autorităţile responsabile din domeniul sănătăţii aceste decese?”.

„Este vorba de cauze în care oamenii și-au pierdut viețile pe fondul unor afecțiuni oarecum banale. În alte țări civilizate este greu de crezut că se mai moare de gripă în această perioadă, fapt ce trebuie să dea de gândit actualilor guvernanți”, a concluzionat senatorul Costel Șoptică.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoșani Costel Șoptică, 6 februarie 2018

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad