Connect with us

National

O nouă sărbătoare naţională pentru România. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat

Published

on

Proiectul de lege privind declararea zilei de 10 mai -“Ziua independenţei naţionale”, ca Zi națională a României, a fost adoptat tacit de Senat. Este vorba despre o propunere legislativă inițiată de Hadârcă Ion, senator ALDE și care avea raport de respingere. Termenul pentru dezbaterea proiectului s-a împlinit pe 20 decembrie 2017, astfel că proiectul legislativ va merge la Camera Deputaților, for decizional, în forma inițiatorului.

Proiectul de lege prevede că se declară ziua de 10 mai drept ”Ziua Independenței naționale”. Parlamentul, Guvernul, autoritățile centrale și locale ale statului sărbătoresc ziua de 10 mai, Ziua Independenței Naționale, potrivit protocolului de stat al Zilei Naționale a României.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, mai spune inițiativa legislativă. Până în 1947, timp de aproape 80 de ani – cu întreruperi, ce-i drept -, Ziua Naţională a Românei a fost sărbătorită pe 10 mai. Există voci autorizate, de istorici, care susţin că ar trebui să revenim la acest obicei, înlocuind actuala dată la care ne sărbătorim ţara, şi anume, 1 decembrie. Vă prezentăm argumentele pro şi contra mutării Zilei Naţionale din iarnă în primăvară.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad