Connect with us

Economic

Centrul de recuperare medicală WorkTape Botoșani își extinde activitatea într-un sediu nou GALERIE FOTO

Published

on

Aflat de doi ani pe piața din Botoșani, centrul de recuperare WorkTape Medical se extinde și va oferi mai multe servicii persoanelor cu diferite afecțiuni. Începând din luna februarie, WorkTape Medical va avea încă un spațiu amenajat și dotat pentru recuperare medicală. Noul punct de lucru este pe strada Octav Onicescu, vis-a-vis de Biserica Roset.

Fizioterapeutul Mihai Venedict, managerul centrului de recuperare WorkTape Medical, ne-a spus că în noul punct de lucru se va pune accent pe recuperarea cardiovasculară. Deja a încheiat o colaborare cu un medic cardiolog din București care va veni la Botoșani pentru a oferi consultații și pentru a stabili programul de recuperare al pacienților.

„Am început acum aproximativ doi ani în sediul de pe Octav Onicescu nr. 31, clădirea de sticlă, cu recuperare medicală, fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic, drenaj limfatic și multe alte metode de recuperare. Ne-am gândit să ne extindem activitatea cu aparatură nouă și cu metode noi de tratament în domeniul recuperării medicale. Toți fizioterapeuții și medicii care lucrează aici merg la cursuri în fiecare an pentru a învăța metode noi. Ca noutate, avem partea de recuperare cardiovasculară pe care o implementăm cât de curând. Vom avea un medic cardiolog din București care va face consultații iar în urma consultațiilor vom face recuperarea cardiovasculară”, ne-a spus fizioterapeutul Mihai Venedict.

De asemenea, în noul punct de lucru există aparate de fitness iar cei care au făcut recuperarea medicală sau cei cu afecțiuni minore, vor avea posibilitatea să facă exerciții fizice sub îndrumarea unui kinetoterapeut.

„Încercăm să-i ajutăm pe toți și nu punem foarte mare preț pe partea financiară”

La centrul de recuperare WorkTape Medical lucrează cinci fizioterapeuți, kinetoterapeuți și un medic specialist. Sunt persoane bine pregătite profesional iar rezultatele se văd după primele ședințe. Managerul WorkTape Medical spune că tarifele sunt adaptate la municipiul și județul Botoșani iar pensionarii, elevii și studenții beneficiază de reduceri.

„Botoșănenii sunt foarte deschiși în ceea ce privește recuperarea medicală. Foarte mulți ne-au apreciat pentru că ne implicăm sută la sută și ne dorim să avem rezultate. Primul pas pentru un pacient care are o durere de umăr, spate, genunchi sau care a avut o intervenție chirurgicală, este venirea la medicul specialist. Noi avem un medic specialist de recuperare medicală, doamna doctor Roxana Căuneac. În urma consultației, se face un program de recuperare împreună cu fizioterapeutul. Pachetele încep de la trei proceduri și merg până la opt proceduri, timp de minim 10 zile. Avem și pachete de 15 zile pentru pacienții care vor să aibă rezultate pe termen mai lung. Ședințele se efectuează zi de zi. În perioada recuperării este bine ca pacientul să nu facă efort prea mare, să respecte ceea ce îi comunicăm noi și rezultatele apar cu siguranță. Prețurile sunt în funcție de proceduri și sunt adaptate la Botoșani. Avem reduceri pentru pensionari, elevi, studenți. 20% la toate pachetele. Încercăm să-i ajutăm pe toți și nu punem foarte mare preț pe partea financiară”, a adăugat managerul centrului WorkTape Medical care are în plan extinderea activității în următorii ani.

„Pentru a se vedea rezultatele, trebuie minim 10 ședințe”

Printre pacienții centrului de recuperare este și o doamnă care are o tasare de vertebre. Laura Ștefania Rusu, fizioterapeut în cadrul centrului WorkTape Medical, spune că pentru astfel de probleme sunt necesare minim 10 ședințe iar procedurile ar trebui repetate la jumătate de an.

„Doamna s-a prezentat la noi cu dureri în zona coloanei cervicale. Are o tasare de vertebre. Am făcut proceduri de fizioterapie, laser, ultrasunet, electrostimulare, masaj terapeutic, kinetoterapie iar la final am aplicat și o elongație cervicală care ajută la depărtarea spațilui intervertebral. O ședință durează în jur de o oră și jumătate, până la două ore. Depinde de pacient. Pentru a se vedea rezultatele, trebuie minim 10 ședințe. Odată începute procedurile, este bine ca pacientul să le repete o dată la șase luni”, ne-a explicat Laura Ștefania Rusu, fizioterapeut.

Colaborare cu un centru de dietă

Centrul de recuperare WorkTape Medical are o colaborare cu centrul Diet Club. Persoanele care urmează o dietă au posibilitatea de a veni la centrul de recuperare WorkTape Medical pentru un program de exerciții fizice sub îndrumarea personalului medical.

„Avem o colaborare cu Diet Club, un centru de dietă care și-a deschis un sediu și în Botoșani. Foarte mulți pacienți mergeau la sediul din Suceava și au decis să vină și în Botoșani. Ne-am gândit că este util acest parteneriat. Avem pacienți care apelează la serviciile noastre și pentru a slăbi. Obezitatea e o problemă destul de mare în secolul nostru. Este bine ca persoanele care urmează o dietă, să facă și mișcare. La sălile de sport nu sunt monitorizați de cadre medicale, există riscul să nu aibă rezultate sau chiar să se accidenteze. Totul trebuie făcut progresiv și sub îndrumarea unui cadru medical”, a precizat fizioterapeutul Mihai Venedict, managerul centrului de recuperare WorkTape Medical.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad