Connect with us

Evenimente

Trei incendii cu pagube de 125.000 lei în județul Botoșani

Published

on

Seria evenimentelor generate de nerespectarea regulilor şi măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la folosirea mijloacelor de încălzire locală, continuă.Astfel, astăzi, 30 ianuarie a.c., în mai puțin de patru ore, trei familii din Vorona, Botoșani și Dimăcheni, au avut de suferit în urma unor incendii. La Vorona, o locuință a fost distrusă, parțial, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, iar la Dimăcheni, locuința unei femei a fost distrusă din cauza unui coș de fum deteriorat. Incendiul izbucnit într-o locuință de pe strada Tomis din municipiul Botoșani a fost generat, cel mai probabil, de un sistem de încălzire neizolat termic corespunzător. În urma evenimentului, au fost distruse bunurile dintr-o cameră și un hol.

Pentru stingerea celor trei incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 36 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni. Pagubele au fost estimate la cca. 125.000 de lei.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 400.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad