Connect with us

National

ANP: 4.458 de persoane eliberate în baza recursului compensatoriu

Published

on

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, luni, că 4.458 de persoane au beneficiat de legea recursului compensatoriu, iar ponderea celor care au recidivat se situează sub pragul de 1%. Reprezentanţii instituţiei susţin că numărul recidiviştilor a scăzut în ultimii cinci ani, ponderea acestora în penitenciare fiind, în 2017, de 38,37%.ANP a transmis, luni, precizări “în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public cu privire la incidenţa recidivei în rândul populaţiei carcerale din sistemul penitenciar românesc”.

“Ponderea deţinuţilor recidivişti în populaţia penitenciară generală înregistrează un trend descendent, în anul 2017 înregistrându-se un procent de 38,37% deţinuţi recidivişti, comparativ cu anul 2012 când ponderea deţinuţilor recidivişti era de 45,78%”, au precizat reprezentanţii ANP.

Potrivit acestora, de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, din unităţile subordonate ANP au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 1.031 de persoane, fiind admisă, de către instanţele de judecată, liberarea condiţionată pentru 3.427 de persoane.

Potrivit ANP, din totalul celor 4.458 de persoane care au beneficiat de măsurile compensatorii, “ponderea celor care au recidivat se situează sub pragul de 1%”.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad