Connect with us

Evenimente

S-a stins din viață de Ziua Micii Uniri. A luptat pe front, a fost împușcat în gât, a fost prizonier de război și a trăit până la 102 ani FOTO-VIDEO

Published

on

Sublocotenentul Chirilă N. Chirica s-a stins din viață de Ziua Micii Uniri, la vârsta de 102 ani. A avut patru copii care i-au dăruit patru nepoţi şi şapte strănepoţi dintre care cel mai mic are 5 ani.

A fost concentrat imediat după ce s-a însurat. Şi-a lăsat soţia singură şi a înaintat cu frontul până la unitatea militară rusească Iasca.
A fost împușcat în gât după care a fost adus în ţară pentru îngrijiri medicale. Medicul de la spitalul Sf. Spiridon din Bucureşti, după ce a văzut rana făcută de glontele care a trecut prin gât, i-a spus că nu prea are multe şanse. Chirilă Chirica s-a întors acasă, după doar două săptămâni.

A plecat pentru a doua oară pe front, de data asta ajungând până la Cernăuţi. Aici a fost luat prizonier şi pus de ruşi la muncă în minele de cărbuni de la Donbas. Ca civil, a lucrat în agricultură, în cooperaţie, la CAP şi la o fabrică de cherestea din Vatră Dornei.

Pe data de 24 ianuarie 2018, de ziua Mici Uniri, sublocotenentul Chirilă Chirica a părăsit această lume. El a fost înmormântat în comuna Hudești din județul Botoșani.

Sursa: Stiri Hudesti

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad