Connect with us

Politica

Liberalii au scos Cartea neagră a guvernării PSD. „Cred că a venit momentul să preluăm inițiativa”  

Published

on

Liberalii s-au decis să facă opoziție și au scos o „Carte neagră a guvernării PSD” în care prezintă ceea ce a propus Partidul Social Democrat în campania electorală din 2016 și ce s-a întâmplat în primul an de guvernare.
Potrivit secretarului general al PNL Botoșani, din cele 724 de măsuri anunțate de PSD, doar 33 au fost implementate de guvernele Grindeanu și Tudose.

„După o campanie electorală foarte bine organizată, în sensul că au luat în calcul să mintă cât mai mult pentru a-și asigura voturile, odată intrați la guvernare au trebuit să pună în practică ce au promis. Acest program de guvernare conține 724 de măsuri pe care PSD ni l-a propus în 2016. După un an de guvernare putem vorbim de 33 de măsuri implementate dar și acestea parțial. Unele măsuri sunt mai degrabă intituționale decât măsuri care să aducă corecții de fond. Am intrat într-un haos pe ceea ce înseamnă cod fiscal, proiecte de dezvoltare și proiecte europene. Un an de zile am citit tot felul de materiale publicitare. Cred că a venit momentul să preluăm inițiativa, lucrăm la ceea ce înseamnă programul pentru județul Botoșani”, a precizat Cătălin Rotundu, secretar general al PNL Botoșani.

„La această Carte neagră s-a muncit timp de o lună de zile, de către un grup de specialiști din cadrul Partidului Național Liberal. Baza documentării a fost programul cu care s-a prezentat PSD în campania electorală, bazele de la Institutul de Statistică și de la Ministerul de Finanțe. În ultimul an, Codul Fiscal a fost modificat de 216 ori. Suntem hotărâți să luăm atitudine, să aducem soluții reale”, a completat liberalul Maricel Maxim.

„Asta înseamnă faliment”

Economistul Gheorghe Sorescu, prim-vicepreședinte PNL Botoșani, susține că România este într-o situație critică și că în primăvara acestui an vor fi probleme în ceea ce privește plata salariilor și pensiilor deoarece nu sunt bani.

„S-au realizat câteva promisiuni, au fost niște creșteri salariale dar care sunt consecințele? Inflația are cel mai înalt nivel, euro este la un maxim istoric, ROBORUL a dat peste cap toate calculele, datoria externă a crescut cu aproape 8 miliarde de euro. Deja suntem la 300 de miliarde datorii iar PIB-ul României în 2018 este sub 200 de miliarde euro. Pilonul de pensii are mari probleme, gradul de sărăcie al oamenilor se accentuează. Suntem la cel mai scăzut nivel al investițiilor. Au vorbit de Start-up nation, s-au depus peste 8500 de cereri și s-au făcut plăți doar la 143 de proiecte. E ca la PNDL. Facem PNDL-ul, mii de proiecte, ne-au umplut de comunicate. Care e rezultatul? Proiectele acestea se fac cu bani. Avem o creștere economică care e bazată pe consum. Ce a însemnat consumul ăsta? Importuri masive din afară și întoarcerea banilor în afară. Pentru investiții nu s-a întâmplat nimic. Avem cel mai scăzut grad de colectare din PIB. În Europa, se colectează 40% din PIB iar statul întreține armata, aparatul funcționăresc, învățământul, sănătatea. Noi cu ce o să întreținem. Prin februarie-martie ajungem în incapacitate de plată pentru că nu se colectează. Ministerul de Finanțe vrea să facă un împrumut masiv, al doilea împrumut ca mărime din istoria României. Ca să plătim salarii și pensii. Asta înseamnă faliment”, a declarat Gheorghe Sorescu, prim-vicepreședinte PNL Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad