Connect with us

Educatie

SĂ LE FIE RUȘINE CELOR CARE AU CONDUS JUDEȚUL! Botoșaniul este pe locul trei la numărul școlilor cu wc-uri în curte

Published

on

Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a prezentat miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, situaţia şcolilor din România care au grupurile sanitare amenajate în curţile unităţilor din învăţământ. Cele mai multe astfel de unităţi şcolare sunt în judeţele Moldovei, Vasluiul aflându-se pe primul loc cu 389 de cazuri.
Ministrul Liviu Marian Pop afirmă în mesajul postat pe Facebook că la 159 de ani de la Unirea Principatelor în România avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior, dar că problema va fi rezolvată în următorii trei ani prin aplicarea programului de guvernare PSD-ALDE.

“La 159 de la Unirea Principatelor Române avem 2.418 unităţi şcolare cu gruprile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face că toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor”, este mesajul postat de ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educaţiei a însoţit postarea sa de îndemnul #îndrăzneştesăcrezi şi cu un tabel referitor la numărul de astfel de unităţi şcolare din fiecare judeţ al ţării. În clasamentul naţional, pe primul loc se află judeţul Vaslui cu 389 de şcoli cu wc-uri în curte, urmat de Suceava, cu 217 de şcoli, şi Botoşani, respectiv Iaşi, cu câte 207 şcoli fiecare. La polul opus, se găsesc Ilfov (o şcoală), Mureş (două şcoli) şi Giurgiu (opt şcoli).

Tabelul prezentat de ministrul Educaţiei

Sursa: Adevărul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad