Connect with us

Economic

Ministrul Finanţelor: Sănătatea s-ar putea plăti doar pentru veniturile salariale. S-ar putea reveni la stopajul la sursă

Published

on

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, se află azi la audierile din Comisia economică a Senatului. Printre altele a spus că ia în calcul posibilitatea ca plata contribuţiei la sănătate să se plătească doar pentru veniturile salariale. Se iau în calcul mai multe modificări printre care şi stopajul la sursă.
“Luam în calcul şi această situaţie, de a nu mai plăti contribuţii la sănătate pentru alte venituri, în afara salariilor. Dar trebuie facută o analiza si abia apoi luată o decizie”, a declarat Mişa în Parlament, răspuzând la o întrebare a senatorului PNL Daniel Zamfir, care l-a chemat în faţa parlamentarilor pentru a da explicaţii despre declaraţia 600.

Contribuţia pentru asigurări de sănătate este de 10%, şi se aplicât atât veniturilor salariale cât şi altor tipuri de venituri (chirii, proprietate intelectuală, venituri agricole, etc), dacă nivelul acestor venituri este mai mare de 1.900 de lei pe lună, potrivit ultimelor reglementări fiscale. Totuşi pentru acest tip de venituri, contribuabilul achită contribuţia pentru un venit de doar 1.900 de lei, chiar dacă el câştigă mai mult.

Citește mai mult pe Economica.net

Foto: BZI.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad