Connect with us

AGRICULTURA

Cârnaţii din comerţul românesc conţin coloranţi obţinuţi din INSECTE, fum lichid şi chiar soluţie de DEZGHEŢARE a drumurilor

Publicat

pe

Asociaţia Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România) a analizat 116 tipuri de cârnaţi comercializaţi în marile structuri comerciale şi în magazinele unor producători de produse din carne.




Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC şi au găsit că:

La 88% din cârnaţii afumaţi analizaţi s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!

La 84% din cârnaţii analizaţi s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!

La 55% din cârnaţii analizaţi membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi.

40% din cârnaţii analizaţi au în compoziţie fosfaţi!

40% din cârnaţii analizaţi conţin apă din belşug! 37% din cârnaţii analizaţi conţin coloranţi obţinuţi din insecte (coşenile)!

La numai 37% din cârnaţii analizaţi apare menţionat procentul de carne din compoziţia acestora pe etichetă!

34% din cârnaţii analizaţi conţin extracte de condimente!

La 28% din cârnaţii analizaţi, aroma şi gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!

27% din cârnaţii analizaţi conţin proteină vegetală din soia!

Numai 8% din cârnaţii analizaţi nu conţin aditivi alimentari!

Cârnaţi de casă cu câte 8 substanţe chimice!

Cârnaţi ţărăneşti cu câte 7 substanţe chimice!

Cârnaţi de grătar cu câte 4 tipuri de conservanţi!

Cârnaţi cu soluţie de dezgheţare a drumurilor!

Citește mai mult pe Businessmagazin.ro

Distribuie pe:
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad



© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )