Connect with us

Evenimente

S-a ales cu dosar penal și a rămas fără mașină după ce a fost prins cu 7400 pachete cu țigări

Published

on

În data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.

Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, în localitatea de frontieră Ţigănaşi, judeţul Iaşi, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport şi ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este Vasile M., persoana cu dublă cetățenie Republica Moldova și România, în vârstă de 35 de ani.

La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au descoperit, în locul banchetei spate, precum și în portbagaj, șase saci de rafie de culoare albă, în care s-au putut observa mai multe pachete cu ţigări.

În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii conținutului sacilor a rezultat cantitatea de 7.400 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova

La cercetări, bărbatul a declarat că a fost rugat de o persoană din Iași să preia mai mulți saci, al căror conținut nu i-a fost precizat, din orașul Botoșani, cu scopul de a-i transporta în municipiul Iași, urmând să primească pentru acest serviciu suma de 100 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de 148.000 de țigarete, în valoare de 68.800  lei şi autoturismul marca Opel, în valoare de 10.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad