Connect with us

Economic

FORMULARUL 600. Ministrul de Finanţe: Există solicitări pentru amânarea depunerii declaraţiei 600 până la 1 iulie

Published

on

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Misa, a declarat, la finalul audierilor din cadrul Comisiei economice din Senat, că sunt solicitări pentru ca termenul de depunere a declaraţiei 600 să fie 1 iulie, faţă de data de 1 martie cum a fost publicată în proiectul ordonanţei realizat de ministerul de resort.
“Am primit foarte multe solicitări în comisie de extindere a termenului undeva în luna mai, era o idee de a se merge până la 25 mai sau chiar 1 iulie. Dată până la care să avem toate datele, consultări cu casa de sănătate şi casa de pensii. Trebuie să avem discuţii cu reprezentanţi ai Casei de Asigurări şi ai Casei de Pensii pentru ca aceste persoane să nu îşi piardă calitatea de asigurat”, a declarat Ionuţ Mişa jurnaliştilor după audierea din comisie.
Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul Mişa a afirmat că excluderea depunerii formularului 600 poate să implice modificarea Codului Fiscal, lucruri care poate fi realizat.
Privind erorile de comunicare în cazul declaratiei 600, Ionuţ Mişa a declarat că: “Termenul a fost foarte scurt. După cum știți au fost întârzieri în implementarea programului de guvernare și am fost nevoiți ca pe un parcurs foarte scurt de 6 luni de zile să implementăm măsurile din programul de guvernare care trebuiau realizate în cursul anului 2017”.
În ceea ce priveşte persoanele care au depus deja Declaraţia 600, autorităţile se vor raporta la acel document.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad