Connect with us

Sanatate

Gripa face prima victimă la Botoșani. O femeie de 40 de ani a murit în această dimineață

Published

on

Un copil de 12 ani a rămas orfan, după ce mama acestuia a murit în urma infecției cu virusul gripal. Femeia avea 40 de ani și nu era vaccinată. Totodată suferea de diabet și a ajuns la spital pe ultima sută de metri.
Pe lângă aceste caz deosebit de grav și alți botoșăneni, în special de vârsta a treia, au fost băgați în spital de gripa care bântuie tot județul.

Astăzi dimineață s-a înregistrat primul deces cauzat de gripă, din județul Botoșani. O femeie de 40 de ani a murit pe Secția de Terapie Intensivă după ce a fost infectată cu virusul gripă. Femeia a ajuns la spital în stare foarte gravă. Totodată botoșăneanca suferea și de diabet ceea ce a dus și la alte complicații. În orice caz, persoana decedată nu era vaccinată. În urma acesteia a rămas și un copil de 12 ani, orfan de mamă.

Medicii de la Secția de Infecțioase spun că au fost mai multe cazuri de gripă. Niciunul așa de grav ca cel al femeii de 40 de ani. Majoritatea botoșănenilor băgați în spital de virusul gripal sunt de vârsta a treia și nu s-au vaccinat.

Totodată specialiștii atrag atenția și spun că gripa poate deveni o amenințare serioasă mai ales atunci când este asociată cu alte afecțiuni sau atunci când botoșănenii se tratează după ureche, în loc să meargă la medic.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică spun că la nivelul județului Botoșani, de vină pentru majoritatea îmbolnăvirilor este un virus gripal care bântuie întreaga Europă de câțiva ani. Simptomele sunt foarte binecunoscute de medici și pot fi recunoscute inclusiv de pacienți.

Sursa: SomaxTV.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad