Connect with us

Administratie

Fata de aur a Ibăneștiului de devenit cetățean de onoare. Campioana mondială a revenit acasă FOTO/VIDEO

Published

on

În decembrie 2017, Loredana Toma a intrat în galeria selectă a sportivilor botoșăneni care au urcat pe prima treaptă a podiumului la un campionat mondial. La 22 de ani, fata din Ibănești este cea mai bună halterofilă din lume.
Loredana Toma a revenit astăzi acasă. Pentru doar câteva ore deoarece programul nu i-a permis să rămână alături de familie și de prieteni mai mult timp. Loredana a venit împreună cu antrenorul Constantin Urdaș, pentru a primi titlul de cetățean de onoare al comunei, după care s-a reîntors în cantonament.

Autoritățile locale au organizat evenimentul la căminul cultural din satul Ibănești iar sala s-a dovedit prea mică pentru câți oameni au venit să o vadă și o felicite pe campioana mondială. Pe pereții căminutului erau zeci de afise si fotografii cu Loredana Toma, pe podium, în competiții sau în sala de antrenamente.

La intrarea în sală, sportiva a fost aplaudată și felicitată de către locuitorii comunei. A venit împreună cu mama ei și antrenorul Constatin Urdaș. A asistat la un scurt spectacol al copiilor din comună după care primarul Romică Macopeț a invitat-o în fața scenei și i-a oferit titlul de cetățean de onoare. Loredana a fost mai emoționată decât în marile competiții și le-a mulțumit autorităților locale și oamenilor prezenți.

„Vreau să mulțumesc pentru acest titlul de cetățean de onoare, vreau să vă mulțumesc  dumneavoastră pentru că ați acceptat invitația noastră. Îmi doresc să vă bucur în continuare cu rezultate cel puțin la fel de bune”, a spus Loredana Toma.

„Este o zi cu mare rezonanță pentru comuna Ibănești. Loredana Toma este al treilea cetățean de onoare. Sunt foarte multe persoane care merită un astfel de premiu dar Loredana este singura care a adus medalii de aur nu numai Ibăneștiului ci întregii Românii. După cele trei medalii de aur de la Mondiale am luat hotărârea în cadrul Consiliului Local. Este normal ca o întreagă comunitate să-și arate aprecierea față de munca ei, de dăruirea ei, perseverența și sacrificiul. Este o fată deosebită, este fata noastră de aur, pe care o apreciem”, ne-a spus Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

La eveniment au participat învățătoarea și fostul diriginte al Loredanei Toma. Aceștia și-au amintit și au povestit cum era actuala campioană mondială în primii ani de școală, înainte de a începe practicarea halterelor.

„Îmi aduc aminte cu drag că am întâlnit-o pe Loredana în toamna anului 2002. Timidă, s-a apropiat cu un buchet de flori. Era bobocel, în clasa I. Astăzi, eu mă apropii timidă de tine și îți ofer un buchet de flori. Ești o triplă campioană mondială și sper eu să ajungi triplă campioană olimpică. Ești un model demn de urmat pentru toți copiii de la noi din sat. Ei trebuie să știe că dacă au curajul să viseze, pot să-și îndeplinească orice vis. E nevoie de ambiție și multă muncă”, a spus Mihaela Berechea, învățător.

„Îmi aduc aminte de eleva Loredana Toma din anul școlar 2006/2007. I-am fost diriginte în clasa a V-a iar apoi a plecat la Botoșani. Era o fetiță micuță, hărnicuță, bună la învățătură, disciplinată și cu o voință de fier. Mă bucur pentru rezultatele pe care le ai”, a spus profesorul Octav Vitcu.

La final, Loredana a fost asaltată de oamenii prezenți care au vrut să facă fotografii cu campioana mondială și să obțină autografe.

Evenimentul s-a încheiat tot cu o premiere. Este vorba de premierea unor cadre didactice care au îndrumat zeci de ani elevii din comuna Ibănești.

Loredana Toma (22 ani) a început să practice halterele la Clubul Sportiv Botoșani, în 2007. Este vârful unei generații de sportivi foarte valoroși care ani la rând au dominat competițiile naționale și au obținut performanțe foarte mari la nivel de juniori. Loredana a confirmat și la seniori iar în decembrie 2017 a cucerit trei me

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad