Connect with us

Cultura

Eveniment cultural organizat în Aula Magna a Colegiului Național “A.T. Laurian”

Published

on

Un moment de o rară încărcătură sufletească s-a derulat luni în Aula Magna a Colegiului Național “A.T. Laurian”, când, de ziua nașterii poetului de la Ipotești, zeci de elevi, profesori sau doar iubitori de Eminescu au făcut un exercițiu de demonstrație a prețuirii lor pentru poezia Luceafarului.

17 dintre creațiile eminesciene au fost recitate in grup, asemănător unui jurământ de credință, inițiativa venind din partea asociației “Scut Botoșănean” și a Uniunii Naționale “Vatra Românească”.

Laurienii, cu elevi și dascăli de limba română, latină, dar și de matematică(!), au achiesat cu plăcere la planul organizatorilor, dând astfel consistență evenimentului intitulat “Eminescu trăiește prin noi”, ajutați fiind și de micuții de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Botoșani.

Impresionantul și ineditul moment al recitării colective a fost încadrat de vizionarea unor fragmente din piesele de teatru de inspirație eminesciană interpretate de trupa “Katharsis” a laurienilor, dar şi de prezentarea editorialistului Eminescu pe care au făcut-o viitori jurnalişti botoşăneni.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad