Connect with us

Administratie

AMBIŢII MARI. Primarul oraşului Ştefăneşti vrea să înceapă mai multe proiecte importante în 2018

Published

on

După mulţi ani, în oraşul Ştefăneşti lucrurile încep să se miște, se fac proiecte, se obțin finanțări și de anul acesta vor demara o serie de investiții. Cea mai importantă investiție este asfaltarea a șase kilometri de drum, un proiect finanțat prin programul PNDL2.

Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești, spune că anul acesta va mai depune câteva proiecte pentru modernizarea unor obiective dar în acelaşi timp se vor realiza şi investiţii cu fonduri din bugetul local.

„Sperăm ca anul acesta să începem lucrările de modernizare a şase kilometri de drum, un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Vreau să modernizez cinematograful Prutul. Voi depune un proiect la Compania Naţională de Investiţii. Vreau să facem o sală de spectacole unde a fost cinematograful. De asemenea, avem în plan modernizarea parcului din Ştefăneşti, modernizarea căminului de la Bobuleşti. Vom mai face o parcare lângă piaţă, doi-trei kilometri de trotuar, un parc de joacă la Stânca şi unul la Bădiuţi. Acestea sunt investiţii mai mici pe care le om face din fonduri proprii”, ne-a spus primarul oraşului Ştefăneşti.

Edilul nu îşi pune mari speranţe în sumele care vor veni de la Finanţe şi de la Consiliul Judeţean. Principala grijă este să încaseze datoriile istorice pe care locuitorii Ştefăneştiului le au către bugetul local.

„Anul trecut am primit 700.000 de lei din TVA şi niciun leu de la Consiliul Judeţean. Problema este că populaţia are restanţe mari la bugetul local. Încasează arenda dar impozitul pe teren nu îl plătesc. Nu am mărit taxele şi impozitele deoarece am moştenit nişte sume foarte mari neîncasate. Anul acesta voi lua nişte măsuri mai drastice pentru a încasa”, a adăugat Florin Buţura.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad