Connect with us

Sport

Costel Enache: “Nu mai avem timp de experimente. Nu suntem siguri de play-off”

Published

on

Antrenorul principal al FC Botoşani le-a solicitat conducătorilor clubului să realizeze transferurile până la plecarea în cantonamentul din Antalya iar preşedintele Cornel Şfaiţer şi ceilalţi din staff-ul administrativ au reuşit să aducă cinci jucători experimentaţi şi mai valoroşi.

Costel Enache a oprit 25 de jucători în lotul pentru partea a doua a campionatului şi spune că se bazează pe fiecare dintre ei. El s-a declarat mulţumit de jucătorii pe care îi are la dispoziţie şi aşteaptă ca aceştia să facă o pregătire foarte bună în cantonamentul din Turcia.

“Cred că suntem bine în acest moment. Mă bucură faptul că am găsit înţelegere la conducători, s-au mişcat foarte repede iar în două zile am reuşit să stabilizăm un lot cu care plecăm în cantonament. Sperăm să fie un cantonament reuşit, să avem parte de vreme bună şi să putem să ne facem treaba. Lucrurile se desfăşoară într-o viteză mare, ştim pe cine ne bazăm, ştim programul foarte bine şi putem face o treabă eficientă. Plecăm cu 25 de jucători în cantonament, 22 de jucători de câmp şi 3 portari. Avem cinci jucători noi care au semnat cu FC Botoşani, sunt şi câţiva jucători care au plecat. Strategia noastră a fost ca în momentul în care plecăm în cantonament să avem cristalizat un lot. Nu mai avem timp de experimente, de schimbări în cadrul lotului. În trei săptămâni jucăm în campionat. Nu simt o presiune, simt o responsabilitate. E un început de an, o etapă din acest campionat şi sunt optimist”, a declarat Costel Enache.

Tehnicianul susţine că Axente, Golubovic, Achim, Golofca şi Fl. Acsinte nu vor fi titular de drept şi că vor trebui să-şi câştige locul în primul 11.

“Nu avem în organigrama noastră titular şi rezerve. Avem jucători pe care ne bazăm. Fiecare dintre jucători reprezintă o soluţie pentru noi. Depinde de ei şi de strategia de joc”, a adăugat antrenorul principal al FC Botoşani.

Dacă jucătorii veniţi în această iarnă sunt foarte optimişti în privinţa play-off-ului, antrenorul Costel Enache este ceva mai rezervat în declaraţii.

“Nu suntem siguri de play-off. Am spus-o şi când eram într-o poziţie mult mai bună decât cea de astăzi. Depindem de noi, suntem într-o situaţie pe care ne-am creat-o şi care ne obligă să o ducem până la capăt. Avem şansele noastre, şanse destul de bune. Sub nicio formă nu consider că obiectivul este uşor de îndeplinit”, a mai spus Enache.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad