Connect with us

Administratie

ACorR Botoşani îi va instrui pe primarii din judeţ: Cursuri pentru taxe locale, achiziţii, urbanism şi infrastructură

Published

on

Începând de anul acesta, Asociaţia Comunelor din România, Filiala Botoşani, va organiza o serie de acţiune de informare şi instruire a primarilor din judeţ. La aceste întâlniri vor fi invitaţi specialişti din instituţiile statului care să-i înveţe pe primari cum trebuie să procedeze în situaţii în care legea nu este clară.

Dumitru Chelariu, preşedintele ACoR Botoşani a precizat că prima acţiune va avea pe 14-15 ianuarie când se va discuta despre taxele şi impozitele locale. La întâlnirea cu primarii din judeţul Botoşani va veni Emil Drăghici, preşedintele ACoR, la nivel naţional.

“În cadrul Asociaţiei Comunelor vom încerca să fim mai activi, vom încerca să-i aducem pe primari în zona aceasta a asocierii pentru că putem învăţa din greşelile sau din lucrurile bune ale unora. Comunicarea este foarte importantă, pe 14-15 ianuarie avem primul curs cu primarii şi auditorii. Vom vorbi despre taxele locale şi despre creanţe. Avem probleme la bugetele locale, nu se încasează amenzile şi trebuie să ştim ce avem de făcut. Nu ne mai plimbăm prin staţiuni ci vom aduce la Botoşani lectori din zona ministerelor, a autorităţilor, oameni care pot răspunde la anumite probleme ale primarilor. Primul curs este pentru creanţe şi taxe locale, apoi pentru achiziţii, urbanism, infrastructura socială. De asemenea, ne vom înscrie în diferite proiecte”, a declarat Dumitru Chelariu, preşedintele ACoR Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad