Connect with us

Evenimente

Botoşănean de 33 de ani, mort în Penitenciarul Rahova: “E un caz de strigat la ceruri”

Published

on

Un tânăr din Botoşani a murit la Penitenciarul Rahova după doar o lună şi câteva zile de la încarcerare. Avea cancer, era schizofrenic şi infirm, iar rudele spun că la închisoare nu i s-a administrat niciun fel de tratament. Vor acum să cheme conducerea penitenciarelor în judecată, pentru ucidere.

Cezar Dutcă avea 33 de ani şi locuia în Marea Britanie unde a fost închis pentru furt. În noiembrie anul trecut, tânărul a fost extrădat în România pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă de aproape trei ani. Bărbatul nu avea un picior, iar lista suferinţelor era lungă.

Viorica Dutcă, mama deţinutului
Schizofrenie, cancer, n-a primit niciun tratament. puşcăria nu avea medicamente. am vrut să-i trimitem noi din afară. E un caz de strigat la ceruri. Un om fără un picior, să-l chinui în două bastoane.

Rudele spun că în doar o lună de zile de la încarcerare, starea tânărului s-a înrăutăţit vizibil şi au solicitat mutarea lui de urgenţă într-un spital pentru a-şi trata afecţiunile .

După demersurile avocatului familiei, a fost dus la spital, însă doar pentru câteva ore. Pe 28 decembrie s-a întors în penitenciar fără ca familia să primească o justificare. A murit a doua zi de Anul Nou.

Purtător de Cuvânt al Penitenciarului Rahova confirmă că deţinutul a murit la spitalul unităţii de detenţie pe cale naturală.

Citeşte mai mult pe Observator.tv

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad