Connect with us

Evenimente

Botoşănean de 33 de ani, mort în Penitenciarul Rahova: “E un caz de strigat la ceruri”

Published

on

Un tânăr din Botoşani a murit la Penitenciarul Rahova după doar o lună şi câteva zile de la încarcerare. Avea cancer, era schizofrenic şi infirm, iar rudele spun că la închisoare nu i s-a administrat niciun fel de tratament. Vor acum să cheme conducerea penitenciarelor în judecată, pentru ucidere.

Cezar Dutcă avea 33 de ani şi locuia în Marea Britanie unde a fost închis pentru furt. În noiembrie anul trecut, tânărul a fost extrădat în România pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă de aproape trei ani. Bărbatul nu avea un picior, iar lista suferinţelor era lungă.

Viorica Dutcă, mama deţinutului
Schizofrenie, cancer, n-a primit niciun tratament. puşcăria nu avea medicamente. am vrut să-i trimitem noi din afară. E un caz de strigat la ceruri. Un om fără un picior, să-l chinui în două bastoane.

Rudele spun că în doar o lună de zile de la încarcerare, starea tânărului s-a înrăutăţit vizibil şi au solicitat mutarea lui de urgenţă într-un spital pentru a-şi trata afecţiunile .

După demersurile avocatului familiei, a fost dus la spital, însă doar pentru câteva ore. Pe 28 decembrie s-a întors în penitenciar fără ca familia să primească o justificare. A murit a doua zi de Anul Nou.

Purtător de Cuvânt al Penitenciarului Rahova confirmă că deţinutul a murit la spitalul unităţii de detenţie pe cale naturală.

Citeşte mai mult pe Observator.tv

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )