Connect with us

Administratie

Un viceprimar din judeţul Botoşani s-a îmbrăcat în ciobănaş şi a pornit la urat, împreună cu o ceată de tineri FOTO&VIDEO

Published

on

În multe zone din România şi chiar din judeţul Botoşani, tradiţiile şi obiceiurile de iarnă s-au pierdut pentru că mulţi dintre cei care se ocupau şi mobilizau oamenii din comunităţile locale, fie au plecat în alte ţări, fie au ajuns la o vârstă care nu le mai permite să se implice.

Aceste obiceiuri de iarnă se păstrează acolo unde se implică autorităţile locale sau unii oameni cu potenţă financiară şi care nu vor să se piardă tradiţiile. Comuna Lunca din judeţul Botoşani este unul dintre exemplele pozitive. Pentru a nu lăsa să se piardă obiceiurile de iarnă, viceprimarul Ovidiu Maxim a decis să se implice personal. A mobilizat mai mulţi tineri din satul Zlătunoaia iar în ultima zi din 2017 a organizat un eveniment la care au participat oamenii din comună. Viceprimarul Ovidiu Maxim nu a fost doar un organizator al evenimentului ci a fost în centrul manifestărilor. S-a îmbrăcat în costum popular şi a participat la spectacolul oferit localnicilor în ultima zi din 2017.

„În zona noastră am avut obiceiuri de iarnă foarte frumoase dar din păcate au început să se piardă. Am decis să mă implic personal şi să organizez un eveniment, împreună mai multe persoane din localitatea Zlătunoaia. Vreau ca de la an la an evenimentul să ia amploare, să avem mai mulţi participanţi şi păstrăm aceste obiceiuri de iarnă”, a spus Ovidiu Maxim, viceprimarul comunei Lunca.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad