Connect with us

Administratie

VĂCULEŞTI. Festival de datini si obiceiuri, bal al gospodinelor şi cupluri premiate VIDEO&GALERIE FOTO

Published

on

Primaria şi Consiliul Local Văculeşti, în parteneriat cu Grupul de Acţiune Locală „Codrii de Aramă” au organizat astăzi un eveniment de final de an la care au fost prezente câteva sute de persoane din comună şi nu numai.

Evenimentul a debutat cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi a continuat cu Balul gospodinelor. 15 gospodine din comuna Văculeşti au adus în sediul primăriei, bucatele pregătite pentru sfârşitul de an iar cei care au fost prezenţi au avut posibilitatea să mănânce produse tradiţionale româneşti.

Ulterior, oamenii s-au strâns în faţa căminului cultural unde a început un festival de datini şi obiceiuri. Au urcat pe scenă de la copii de 2-3 ani şi până la persoane de vârsta a treia. Au colindat, au urat, au dansat şi i-au încântat pe oamenii prezenţi cu costumaţiile special pregătite. Cu toţii au fost recompensaţi de către primarul Sorin Gânga şi de angajaţii primăriei cu bani, colaci şi portocale.

„Am început cu premierea cuplurilor care au împlit 50 de ani de căsătorie. Apoi am avut un bal al gospodinelor, au fost 14-15 gospodine din comună care au gătit mâncăruri tradiţionale. Acum avem un festival de datini şi obiceiuri. Am vrut să facem frumos finalul de an pentru cetăţenii din comună. Am adus ansambluri din Cordăreni, Ştiubieni, din comuna Miroslăveşti, judeţul Iaşi, plus cei din comuna Văculeşti. Am organizat evenimentul în faţa căminului cultural. Căminul este încă în lucru, 90% este realizat iar anul viitor vor organizat festivalul în interior”, ne-a spus Sorin Gânga, primarul comunei Văculeşti.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad