Connect with us

Cultura

Mâine ora 10.00: Festival de Datini şi Obiceiuri la Vorona

Published

on

Primăria comunei Vorona împreună cu omul de afaceri Cornel Şfaiţer, patronul companiei Prodalcom şi totodată preşedintele clubului FC Botoşani, organizează o nouă ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de iarnă.

Comuna Vorona a rămas capitala datinilor şi obiceiurilor de iarnă. În fiecare an, pe 31 decembrie, locuitorii acestei zone, de la cei de 3-4 ani şi până la cei de peste 80 de ani, se costumează în fel de fel de personaje şi participă la o paradă prin centrul localităţii Vorona.

De peste 20 de ani, mascaţii, căiuţii şi ceilalţi urători îşi încep ziua la fabrica omului de afaceri Cornel Şfaiţer, unul dintre organizatorii şi sponsorii evenimentului. Pasionat de aceste obiceiuri de iarnă, Cornel Şfaiţer îşi petrece în fiecare an ziua de 31 decembrie în comuna natală şi spune că îşi doreşte ca această tradiţie să continue mulţi ani. De la fabrica Prodalcom, alaiul merge către centrul comunei unde are loc o paradă şi apoi un spectacol pe scena amplasată de primărie.

An de an, la Vorona vin sute de oameni pentru a urmări spectacolul de datini şi obiceiuri de iarnă. Mâine dimineaţă, parada este programată să înceapă în jurul orei 10.00.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad