Connect with us

Politica

Senatorul PNL Costel Şoptică: „Activitatea mea parlamentară din acest an …”

Published

on

Conform articolului 69, alin. (1) din Constituţia României, la capitolul „Mandatul reprezentativ”, „În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.”

Pe parcursul anului 2017, primul din această legislatură din Senatul României, mi-am coordonat întreaga activitate parlamentară, socială şi caritabilă în sprijinul oamenilor care m-au votat în înalta demnitate de senator. Am încercat, atât cât mi-a permis statutul funcţiei de senator şi legile ţării, să îmi aduc aportul la rezolvarea problemelor cetăţenilor, cât şi a autorităţilor locale din judeţul Botoşani.

Am fost permanent alături de oameni, reuşind să îi ajut să îşi rezolve problemele, atât cele personale, cât şi cele legate de relaţiile cu instituţiile statului, în aşa fel încât ei să se simtă reprezentaţi cu cinste de către senatorul lor, deoarece am afirmat întotdeauna că sunt reprezentantul tuturor botoşănenilor! Marea majoritate a activităţii mele parlamentare din acest an s-a axat pe rezolvarea doleanţelor oamenilor şi instituţiilor din judeţ, şi pot să afirm, fără falsă modestie, că sunt în mare parte mulţumit de rezultatele muncii mele din primul an din Senatul României.

Datele statistice oficiale, care pot fi consultate pe pagina de internet a Senatului României, confirmă că sunt unul dintre cei mai activi parlamentari din judeţul Botoşani. Astfel, în 2017 am avut 13 luări de cuvânt în plen, 18 iniţiative legislative iniţiate, 30 de declaraţii politice, 58 de întrebări şi interpelări adresate miniştrilor Guvernului, precum şi patru moţiuni. Un procent covârşitor dintre acestea au avut ca teme problemele şi necazurile botoşănenilor, precum şi anumite neconcordanţe în buna funcţionare a instituţiilor statului din judeţ, precum Serviciul Judeţean de Probaţiune, Direcţia Agricolă, problemele generate de neaplicarea legilor, etc.. Alte teme importante abordate în acest an s-au referit la problemele IMM-urilor, criza lemnelor de foc, disfuncţionalităţile din educaţie şi sănătate, necazurile micilor producători agricoli, neaplicarea legii privind valorificarea produselor autohtone, fondurile europene, alte neplăceri legate de activitatea de zi cu zi a tuturor categoriilor populaţiei, copii, tineri şi pensionari! Nu în ultimul rând, am sprijinit rezolvarea fiecărui caz în parte care mi-a fost semnalat de către botoşăneni, şi, atât cât mi-a stat în putere şi în concordanţă cu legea, i-am ajutat să îşi rezolve plângerile şi sesizările. Întreaga mea activitate parlamentară din acest an poate fi consultată aici:

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=b8811ee2-7a4b-4779-9264-e7aa9b44a1da

Din postura de parlamentar în Opoziţie, susţin că mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct pentru ca judeţul Botoşani să fie scos din izolare, să fie diminuat procentul foarte mare al sărăciei, iar oamenii de aici să ajungă la un nivel de trai cât de cât mai apropiat de normal, aşa cum se întâmplă în alte regiuni din ţară.  Judeţul Botoşani are nevoie de investiţii serioase în infrastructură, deoarece a fost uitat din acest punct de vedere în ultimii ani, iar rezultatele acestor politici publice promovate de partidele aflate în prezent la guvernare au avut drept consecinţă nefastă plecarea masivă a numeroşi localnici la muncă în străinătate. Inclusiv în domeniul turismului şi al agriculturii mai sunt multe disfuncţionalităţi de rezolvat, în aşa fel încât judeţul Botoşani să beneficieze cu adevărat de răsplata adevăratului său potenţial, iar oamenii de aici să se poată bucura de respect şi o viaţă decentă.

Îi asigur pe toţi botoşănenii că voi rămâne permanent la dispoziţia lor, pentru a-i sprijini în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă. În urmă cu un an, cetăţenii m-au mandatat pentru a-i reprezenta cu demnitate, onoare şi corectitudine, iar prin munca depusă în acest an sunt convins că nu i-am dezamăgit. Le mulţumesc membrilor şi simpatizanţilor Organizaţiei Judeţene Botoşani a Partidului Naţional Liberal pentru susţinere, autorităţilor locale, precum şi tuturor botoşănenilor care mi-au fost alături.

La sfârşit de an, urez tuturor locuitorilor judeţului Botoşani un sincer La Mulţi Ani!, cu sănătate, bucurii şi împliniri, şi să dea Dumnezeu să avem un an 2018 mult mai bun decât acesta!

Preşedinte PNL Botoşani, Senator COSTEL ŞOPTICĂ

29 decembrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad