Connect with us

Sindicatul Impact: “Sărbătorile de iarnă nu vin la fel pentru toţi bugetarii”

Published

on

În ajunul Sărbătorilor de iarnă, în luna cadourilor când toată lumea se pregătește pentru a întâmpina cu bucurie și cadouri pentru copii Crăciunul și Anul nou, există o categorie de salariați bugetari, angajați în unități cu beneficiari aflați în situații de risc social, care nu și-au primit salariile de mai bine de două luni! Salariați care vor lucra și în zilele de sărbători, vor oferi bătrânilor din unitățile de asistență medico-sociale dulciuri și fructe, dar care nu și își pot permite să ofere bucurie copiilor lor, pentru că, guvernanții nu au binevoit să modifice o normă legislativă care să acopere cheltuielile cu salariile personalului medical pentru întreg anul 2017.
Dar asistenții medicali care lucrează la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săveni nu sunt la prima experiență de acest fel, și la finele anului 2016 nu și-au primit salariile integral pe tot anul, au apelat la instanțele de judecată, iar după un an de judecată, au o sentință definitivă pe care nu vrea nimeni să o pună în aplicare. Astfel că, vor fi nevoiți să mai aștepte până ce un executor judecătoresc va obliga angajatorul, autoritățile să plătească salariile acestor oameni.

Singura vină a acestor asistenți medicali este că, deși nu și-au primit salariile nici pe luna octombrie, nici pentru luna noiembrie, ei încă merg conștiincios la muncă, au grijă de cei peste 40 de beneficiari bătrâni și bolnavi, sperând că și cei care au datoria să le plătească salariilor o vor face, la fel de conștiincios ca ei.

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani a sesizat toate autoritățile, ministerele abilitate, inclusiv Instituția Prefectului, Consiliul Județean Botoșani, parlamentarii de Botoșani și chiar prin mass-media locală a făcut cunoscută această problemă și a solicitat modificarea costului pe pat beneficiar. Din păcate toate demersurile au rămas fără rezultat, dar nici pe plan local nu s-au găsit soluții sau bunăvoință pentru rezolvarea acestei situații.

Așa că, suntem în Ajun de Crăciun, suntem în luna cadourilor, colindăm și ne bucurăm, spunem că suntem mai buni și mai darnici … și cu toate astea sunt salariați, care lucrează într-o unitate de stat, și care nu și-au primit salariile de două luni!!!

Oare va fi cineva care se va gândi în această perioadă că sunt salariați care nu pot oferi familiei, copiilor o bucurie, un cadou sau o masă decentă pentru că nu și-au primit salariile? Se va gândi cineva cum este să își petreci sărbătorile ”pe datorie” fără să știi cu siguranță când vei primi primul salariu?

Să sperăm că în luna cadourilor vor găsi autoritățile posibilitatea de a plăti salariile acestor oameni, măcar în ultimele zile ale anului 2017. De Crăciun să fim mai buni!

Camelia Socianu, președinte

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad