Connect with us

BOTOŞANI. A vrut să schimbe 450 de euro şi a luat o ţeapă de peste 1300 de lei

Published

on

La data de 19.12.2017, în jurul orei 09.00, o femeie de 23 de ani, din localitatea Vorona,  în timp ce se afla în faţa unei case de schimb valutar de pe strada Calea Naţională, cu intenţia de a schimba în lei suma de 450 de euro, a fost abordată de un bărbat necunoscut, care i-a propus efectuarea unui schimb neautorizat, oferindu-i un preţ mai bun decât cel afişat la unitatea economică.

Persoana vătămată a acceptat propunerea şi a efectuat tranzacţia în stradă, primind suma de 2.100 de lei, însă bărbatul i-a cerut banii înapoi pentru a-i mai număra o dată. După ce a luat suma de bani în mână, acesta a distras atenţia victimei, după care i-a înapoiat doar 740 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţiştii vă recomandă:

Nu efectuaţi operaţiuni de schimb valutar la persoane sau în locuri neautorizate!

Atenţie la metoda Şmen! Când primiţi suma solicitată sau returnată, număraţi atent bancnotele şi nu mai întoarceţi banii în mâna persoanei care vi i-a schimbat, sub pretextul ca aceasta să îi mai numere o dată; atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu una derizorie!

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi de urgenţă serviciul unic 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad