Connect with us

Senatorul PNL Botoşani, Costel Şoptică: „Îi solicit ministrului de Interne să rezolve problema interimatelor din conducerile structurilor MAI”

Published

on

Senatorul liberal de Botoşani Costel Şoptică îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, să rezolve problema interimatelor din conducerile structurilor MAI şi să îi prezinte situaţia actuală a împuterniciţilor la comanda acestora.

„O serie de concursuri organizate în acest an pentru conducerile diverselor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean, s-au încheiat cu rezultate deplorabile ale candidaţilor. Spre exemplu, concursul pentru conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, desfăşurat recent, s-a dovedit a fi un eşec pentru cei doi candidaţi, niciunul dintre aceştia nereuşind să obţină nota minimă pentru a îndeplini funcţia de şef al IPJ. În acest fel, a luat sfârşit perioada de interimat a fostului comandant la şefia IPJ Cluj din ultimul an, însă, din păcate, cu un alt interimat”, a subliniat senatorul PNL, într-o interpelare parlamentară adresată conducerii MAI.

Costel Şoptică i-a cerut ministrului de Interne să rezolve aceste probleme, şi să-i răspundă la câteva întrebări: „1. Care este situaţia actuală a posturilor vacante din conducerile structurilor MAI, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 2. Câţi comandanţi din Poliţia Română sunt în prezent împuterniciţi, fără a ocupa funcţiile actuale prin concurs?; 3. Când va fi încheiată această criză a împuterniciţilor în structurile de conducere ale MAI?”.

„Din informaţiile apărute în spaţiul public, am înţeles că doamna ministru nu agreează situaţiile de interimat existente în structurile MAI, însă acestea sunt perpetuate în ultima perioadă! Actele normative în vigoare, respectiv Codul Muncii, permit doar două împuterniciri succesive, de câte şase luni, dar se pare că situaţia unor comandanţi este la limită. Aştept ca ministrul de Interne să rezolve situaţia pe care i-am semnalat-o”, a mai precizat parlamentarul PNL.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoşani Costel Şoptică, 15 decembrie 2017

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad