Connect with us

S-au schimbat regulile în PNL Botoşani: „Mi se pare incorect ca un consilier să îşi ia indemnizaţia doar pentru că asigură prezenţa o oră pe lună la o şedinţă”

Published

on

Membrii Filialei Judeţene PNL Botoşani, care ocupă anumite funcţii în urma alegerilor din 2016, vor trebui să să implice mult mai mult şi să organizeze acţiuni atât acţiuni politice cât şi civice. La ultima şedinţă a Consiliului de Coordonare Judeţean, au fost stabilite o serie de reguli pe care consilierii locali şi judeţeni, primarii, viceprimarii şi parlamentarii vor trebui să le respecte.
“Am avut şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean. Preşedintele Costel Şoptică şi-a prezentat raportul de evaluare. Am stabilit un program de acţiuni pentru 2018. Toţi aleşii locali şi parlamentarii vor participa la acţiuni în teritoriu. Vor avea întâlni cu oamenii de afaceri, cu profesori, medici… Vor fi întâlniri şi dezbateri cu toate segmentele de populaţie. Toţi membrii de partid cu funcţii vor trebui să participe la Birourile Locale, să fie corecţi informaţi, să analizeze fiecare organizaţie în parte, să ajute, să sprijine. Consilierii judeţeni să se informeze corect atunci când deschid gura prin şedinţe, să ştie ce vorbesc. Asta înseamnă normalitate, un ales loc trebuie să fie informat. Mi se pare incorect ca un consilier să îşi ia indemnizaţia doar pentru că asigură prezenţa o oră pe lună la o şedinţa de Consiliu Judeţean sau Local. Atribuţiile consilierilor sunt mult mai mari. Dumnealor trebuie să organizeze inclusiv şedinţe publice. S-au supărat o parte din consilierii judeţeni, poate şi parlamentari. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să lucrăm serios”, a spus Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoşani.

Mai mult, primarii liberali vor trebui să organizeze în 2018 o serie de acţiuni dedicate centenarului.

“Vom face în aşa fel încât centenarul să fie sărbătorit la un nivel ridicat şi la Botoşani. Marea Unire a fost realizată cu larga contribuţie a liberalilor din acele vremuri. Încă din 1877 totul s-a făcut doar cu sprijinul liberalilor. Avem un program pentru 2018, vom avea foarte multe activităţi împreună cu românii din Republica Moldova şi Bucovina. Vom face cât mai multe înfrăţiri iar pe 1 decembrie 2018 să fie români de pretutindeni în judeţul Botoşani. Fiecare dintre noi vom organiza manifestări mult mai ample faţă de ceea ce am făcut până acum”, a mai precizat Cătălin Rotundu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad