Connect with us

FC Botoşani – FC SB. Costel Enache: “Aştept cu mare încredere şi nerăbdare jocul de duminică. Eu cred în şansa noastră”

Published

on

FC Botoşani şi FC SB se vor întâlni duminică seara, de la ora 20.00, într-un meci foarte important pentru ambele formaţii. FC Botoşani are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a-şi păstra şansele la play-off iar echipa lui Dică este obligată deoarece CFR Cluj se poate distanţa la şapte-op puncte.
Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, este optimist înaintea meciului cu FC SB şi crede că elevii săi pot obţine un rezultat pozitiv.

“Sub nicio formă un joc cu FC SB nu poate fi tratat uşor. Este important pentru noi prin prisma rezultatelor din ultimul timp. E un joc greu prin faptul că lucrurile s-au aglomerat în zona de play-off. Suntem obligaţi să facem maxim din ceea ce putem în jocul ăsta. Să rămânem cu ceva după joc, ca şi agoniseală la puncte. Eu cred în şansa noastră şi cred sincer. O spun cu argument. Suntem o echipă care am avut constanţă, o echipă bine organizată, forţa echipei noastre e recunoscută în momentul ăsta. Nu putem spune că şansa sau întâmplarea ne-a dus pe locul patru, un loc care ne dă şanse pentru play-off. A fost un drum lung în care jucătorii au demonstrat că au forţă. Sperăm să demonstrăm şi în jocul cu FC SB. Aştept cu mare încredere şi nerăbdare jocul de duminică”, a spus Costel Enache.

Problema tehnicianului botoşănean este că poate anticipa echipa cu care va începe Dică meciul de la Botoşani.

“FC SB poate alinia un prim 11 aşa de schimbat încât habar nu ai în ce mod să te pregăteşti. Nu e acelaşi lucru să joace Tănase sau Golofca, să joace Gnohere sau Alibec, Teixeira sau Popescu. Sunt total diferiţi şi e greu să anticipezi un prim 11. Nu pierd energia vorbind de un jucător care e posibil să nu joace. Meciul ăsta trebuie să-l pregătim din punctul nostru de vedere”, a mai afirmat Costel Enache.

În ultimele zile s-a vorbit foarte mult despre interesul lui Gigi Becali pentru mai mulţi jucători de la FC Botoşani. Este vorba de Moruţan, Roman, Burcă şi chiar Miron.

“Moruţan şi Roman sunt oameni cu un echilibru mental mult peste media campionatului nostrum. Sunt oameni care nu se lasă prea uşor influenţaţi. Oli deja are o experienţă din punctul ăsta de vedere iar la Mihai vorbim de ani de experienţă, a trecut prin multe medii şi nu cred că lucrurile din culise îl destabilizează”, consideră antrenorul botoşănean.

Nicolae Muşat, fundaş FC Botoşani: “La prima vedere pare un meci dificil dar este şi un meci interesant pentru noi. Sperăm să obţinem cel puţin un punct duminică. Ne-am uitat la aproape toate meciurile pe care le-am putut vedea, cei de la Iaşi au făcut un meci cu FC SB în care s-au autodepăşit. Agresivitatea este unul din principalele atuuri ale noastre. Sperăm să fim mai agresivi decât până acum, în sensul bun al cuvântului. Nu vrem să pară că e o zonă de război. Toată lumea a fost bine primită, respectată, dar în teren fiecare îşi câştigă pâinea cum ştie mai bine”.

Alberto Cobrea, portar FC Botoşani: “FC SB are jucători cu calităţi foarte bune, mai ales la fazele fixe. Important este ca noi să fim concentraţi pe ceea ce avem de făcut. Până acum nu prea am avut mariprobleme la fazele fixe. Publicul va fi foarte important pentru noi. Tot timpul Botoşaniul a avut evoluţii foarte bune iar publicul ajută foarte mult. Sperăm să fie stadionul plin. S-a văzut şi la Iaşi, era stadionul plin şi a ajutat foarte mult echipa. Eu sunt optimist, cred în echipa mea, am demonstrat că rezultatele nu sunt doar o întâmplare. Aşa cum am făcut jocuri bune cu CFR şi Dinamo, cu siguranţă vom putea face şi cu FC SB”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad